La cap de llista del PPC al Congrés per Girona, Concepció Veray, ha contraposat les polítiques econòmiques de l'executiu de Mariano Rajoy a les dels partits que per al proper 20-D ho basen tot en els "somriures i la il·lusió", en una clara referència al PSOE. De fet, Veray no s'ha estat de carregar conta els socialistes, a qui ha acusat de practicar "el populisme i la demagògia" i d'oblidar-se que ells van ser "els culpables de la mala i difícil situació en què encara es troben moltes famílies". Per a Veray, en aquestes eleccions no s'hi valen "experiments", sinó que cal tenir "equips preparats". I com a aval, la candidata ha esgrimit les polítiques laborals del PP. "Avui a les comarques gironines hi ha 9.000 aturats menys que al novembre del 2011; però encara no és suficient ni està tot fet, per això demanem la confiança de la gent", ha dit Veray durant una visita a Blanes (Selva).

La cap de llista del PPC per Girona ha volgut dirigir-se explícitament als 50.000 gironins i gironines que no tenen feina. "Centrarem el nostre esforç en oferir noves oportunitats de treball a aquells qui avui encara estan a l'atur; tots ells i les seves famílies són la nostra prioritat", ha dit Concepció Veray.

Per a la candidata, els populars són aval per al proper 20-D. "Hem demostrat que sabem fer les coses bé, i mostra d'això és que hem creat 1,1 milions de nous llocs de treball en els últims dos anys", ha subratllat Veray. La cap de llista, però, ja ha admès que encara "no està tot fet ni és suficient" i, per això, "per poder seguir treballant i generant oportunitats", ha demanat als electors que els tornin a fer confiança.

"Per seguir creixent sense deixar-nos ningú pel camí és essencial que a Espanya se segueixin desenvolupant polítiques que afavoreixin la creació d'ocupació", ha afirmat. I hi ha afegit: "No es pot posar en perill allò aconseguit i tot el que podem assolir en els propers quatre anys; no hem de permetre que torni a governar-nos el PSOE, culpable de la mala i difícil situació en què encara es troben moltes persones i famílies".

"Demagògia i populisme"

La cap de llista per Girona ha acusat els socialistes, directament, de practicar la "demagògia i el populisme" amb l'únic objectiu "de fer fora el PP" de la Moncloa. "Això no té res a veure amb allò que avui és important i prioritari, treballar en favor de les persones", ha dit Concepció Veray.

"Somriure i tenir il·lusió és important, però governar Espanya és haver de prendre decisions també difícils que alteren el present i futur de 47 milions de persones", ha reiterat la cap de llista popular per Girona. "El proper 20-D no és moment d'experiments ni d'aprenents, sinó d'equips preparats amb experiència i idees clares: el PP i Mariano Rajoy són l'única opció vàlida", ha dit Veray.

"Demano a tots els gironins i gironines que avui encara no tenen feina que confiïn en nosaltres, perquè ells són la nostra prioritat", afirma la candidata. "Som els únics que garantim seguir en la bona direcció i continuar desenvolupant polítiques que han permès que avui, a les comarques gironines hi hagi 9.000 aturats menys que al novembre del 2011", ha subratllat Concepció Veray.

Pel què fa a polítiques d'ocupació, la cap de llista del PPC ha volgut incidir aquest dilluns en què els populars milloraran "els serveis d'intermediació laboral per facilitar la reinserció" dels aturats (sobretot, els joves i els de llarga durada).