El cap de llista al Congrés de Ciutadans (C's) per Girona, Fernando López de Castro, ha assegurat que si governen la Moncloa una de les prioritats serà "igualar la baixa de paternitat amb la de maternitat". El candidat gironí ha concretat que Ciutadans proposa allargar la prestació fins a 26 setmanes, reservant-ne vuit per a cada progenitor i permetent que els pares comparteixin les deu restants. López de Castro ha defensat la mesura com una garantia per "permetre repartir la responsabilitat entre pare i mare i facilitar la conciliació laboral de la dona". Per a López de Castro, cal "actualitzar" la legislació actual, ja que a dia d'avui, "les tasques familiars recauen, en molts casos, principalment en les dones".

El cap de llista de C's ha volgut insistir en una de les mesures que el partit porta al programa per al 20-D per permetre la conciliació laboral i familiar. "És prioritari igualar la baixa de paternitat amb la de maternitat", ha subratllat Fernando López de Castro.

"Actualment, les tasques familiars recauen, en molts casos, principalment en les dones", ha lamentat el candidat. Per això, De Castro aposta per "actualitzar" la legislació actual en la matèria. I com a exemple, ha desgranat una de les mesures estrella que Ciutadans porta al seu programa per a les generals.

"Augmentarem la baixa per maternitat i paternitat a un total de 26 setmanes, repartint-ne vuit per a la mare, vuit per al pare i compartint les deu setmanes restants entre els dos", ha explicat. Una mesura que, per a Fernando López de Castro, "permetrà repartir la responsabilitat" entre els dos progenitors "i facilitar la conciliació laboral de la dona".