El cap de llista de Democràcia i Llibertat (DL) per Girona, Jordi Xuclà, ha carregat fort contra la formació d'Albert Rivera i ha assegurat que el vot a DL serveix per "frenar la marca blanca del PP". "Hem de donar vitamines amb forma de vots al procés per parar democràticament els peus a Ciutadans", ha assegurat. Per al candidat, Catalunya se la juga el 20D i l'elecció està entre la "victòria del sobiranisme" o la victòria de C's. Per això, ha animat els gironins a no quedar-se a casa. "Amb la participació a les urnes guanyarem", ha dit. A més, ha assegurat que el vot a DL és "la millor garantia per fer possible el Sí del 27S". Xuclà ha fet campanya amb els consellers en funcions Santi Vila i Irene Rigau.

El cap de llista de Democràcia i Llibertat per Girona, Jordi Xuclà, ha fet campanya aquest dissabte a Banyoles i Figueres en companyia dels dos consellers gironins en funcions, Irene Rigau i Santi Vila. Xuclà ha fet una crida "molt sentida" al vot útil sobiranista i he emplaçat els votants gironins a no quedar-se a casa el 20 de desembre per tal de combatre l'abstenció. "Si tota la gent a qui representem es mobilitza quedarem els primers", ha augurat.

"Cal donar vitamines amb vots al procés per poder parar democràticament els peus al partit que lidera Albert Rivera", ha manifestat Xuclà, que ha llençat diversos missatges que tenien com a diana Ciutadans.

Crítiques directes a Ciutadans

Per una banda, ha afirmat que Ciutadans "vol acabar amb el model de país d'èxit dels últims 35 anys" i ha advertit que una victòria del partir d'Albert Rivera no només deixaria "tocat" el procés sinó que també "acabaria amb la cohesió a Catalunya". "És un partit que es posa servei de la tribuna del Bernabeu i una victòria de Ciutadans suposaria acabar amb la targeta sanitària de la Generalitat, tornar a fer radiografies a l'Hospital Álvarez de Castro i acabar amb el model d'immersió lingüística", ha declarat.

Per tot això, Xuclà considera que el vot a Democràcia i Llibertat i una victòria de la coalició a les urnes servirà per "frenar la marca blanca del PP". "Estem en un moment clau i ningú es pot despistar, el 27 de setembre vam fer un pas molt important però encara hi ha molta feina", ha reconegut el candidat, que afegeix que votar Democràcia i Llibertat és "la millor garantia per fer possible el Sí del 27S".

En aquesta línia, també ha defensat que cal que es resolgui el bloqueig polític de Catalunya i que, finalment, Artur Mas sigui investit president. "Catalunya necessita amb urgència un govern que es pugui defensar de les continues agressions de Madrid", ha manifestat. I ha afegit: "Només tenim una arma pacífica i democràtica, no tenim ni el Tribunal Constitucional ni els policies que investiguen fent joc brut, tenim el vot secret en una urna".