Campanya

Surroca critica la "deixadesa" de l'Estat en RodalieS

La cap de llista d'Unió reclama actuacions urgents i es pregunta si caldrà esperar "nous accidents com el de Celrà" per tirar-les endavant

08.12.2015 | 21:16
La cap de llista d´Unió al Congrés per Girona, Montse Surroca

La cap de llista d'Unió per Girona, Montse Surroca, ha denunciat aquest dimarts la "deixadesa" de l'Estat en Rodalies i l'ha acusat de convertir algunes estacions de tren en autèntiques "barraques". La candidata assegura que el govern del PP "ha donat l'esquena" a tots els gironins que cada dia es desplacen en tren convencional. Surroca, que ha anat fins a l'estació de Fornells de la Selva per evidenciar "aquesta manca d'inversió", s'ha preguntat si caldrà esperar "nous accidents com el de Celrà", on una dona i un nadó van caure sota el tren, per desencallar les inversions necessàries de millora d'edificis i andanes. "Són imprescindibles no només per comoditat sinó ja per garantir la seguretat", ha subratllat.

La candidata d'Unió ha denunciat aquest dimarts a Fornells de la Selva "l'abandonament i la manca d'inversió de l'Estat a les estacions de tren que hi ha a les comarques gironines". Montse Surroca ha escollit, precisament, aquest escenari, per exemplificar la "deixadesa" de l'executiu espanyol a la xarxa de tren convencional.

Per a la candidata, l'estat en què es troben algunes andanes i estacions, que l'Estat ha convertit en "barraques", suposa "perjudicar greument el servei que s'ofereix al ciutadà i provoca riscos per a la seguretat dels usuaris". En aquest punt, Montse Surroca s'ha preguntat si caldrà esperar "nous accidents com el que es va produir fa poques setmanes a Celrà", on una dona i un nadó van caure sota del tren perquè l'andana no era prou alta, "o un altre que hi va haver a Portbou", perquè l'Estat faci inversions a la línia.

"Considerem que són actuacions imprescindibles ja no només per a la comoditat, que també, sinó per garantir la seguretat dels usuaris", ha subratllat Surroca. La cap de llista també ha recordat que, cada vegada que han entrat una pregunta al Congrés sobre la problemàtica, l'executiu estatal els ha respost tard i malament. "Una resposta que no volem sobre paper, sinó en forma d'obres i reformes que cal engegar amb urgència", ha afegit.

Xarxa de Rodalies "en condicions"

"L'Estat ha donat l'esquena a tots aquells gironins i gironines que cada dia agafen el tren en aquestes estacions per fer desplaçaments curts", ha dit Montse Surroca. I ha afirmat: "Des d'Unió volem resoldre aquesta situació i exigirem que s'hi destini un finançament adequat".

"Està molt bé tenir tren d'alta velocitat a Girona, però per al dia a dia de molts ciutadans és imprescindible disposar d'una xarxa de Rodalies en condicions", ha dit Surroca. La cap de llista d'Unió per Girona ha fet aquestes declaracions acompanyada del número 1 al Senat, Pere Maluquer; els membres de la llista al Congrés Jordi Fàbrega, Josep Zambrano i Sílvia Riera, i el president de la intercomarcal, Xavier Dilmé.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent
Enllaços recomanats: Premis cinema