La cap de llista del PPC al Congrés per Girona, Concepció Veray, ha carregat contra Chacón i li ha demanat que "deixi d'enganyar fent veure que defensen que Catalunya ha de seguir dins d'Espanya". Veray ha acusat el PSC d'anar a favor del vent i de "modular el seu vot per interès" als plens municipals. "O sinó, que Chacón es pregunta perquè hi ha municipis on el PSC ha donat suport a l'Associació de Municipis per a la Independència o s'ha abstingut amb les mocions al voltant de la declaració de desconnexió amb Espanya", ha assegurat. Veray, que ha fet campanya a Puigcerdà, s'ha compromès davant el sector agrícola i ramader a vetllar perquè la Generalitat "pagui quan toca" els ajuts europeus.

Noves reaccions polítiques a les paraules de la candidata del PSC per Barcelona, Carme Chacón, durant el míting d'ahir a Girona. Aquest cop, qui l'ha criticada ha estat la cap de llista popular, Concepció Veray, que li ha retret "haver fugit a Miami quan les coses a Catalunya es posaven malament i desconnectar durant quatre anys".

Per això, Veray assegura que, ara, no és de rebut que la líder socialista vulgui "donar lliçons" defensant la pertinença de Catalunya dins Espanya. De fet, la candidata del PPC ha assegurat que, directament, Chacón "pren el pèl" als gironins, perquè el PSC no defensa "amb fermesa" l'estat espanyol. Veray ha posat com a exemple votacions als plens municipals per acusar els socialistes "de modular el seu vot" en un sentit o altre, "només amb l'objectiu de sumar electors".

"O sinó, que Chacón es pregunti per què en determinats municipis els socialistes han donat suport a l'AMI o bé s'han abstingut quan s'ha votat la moció que recolzava la desconnexió amb Espanya", ha subratllat Veray. "Per tant, que el PSC no tregui pit dient que defensa amb fermesa la unitat i la convivència dins l'estat espanyol, perquè en realitat els únics que ho fem som nosaltres; ells estan plens de complexos", hi ha afegit la cap de llista popular al Congrés.

I novament, aprofitant l'avinentesa, Veray tampoc s'ha estat de carregar les tintes contra els socialistes per l'estat en què van deixar l'N-II amb la sortida de Zapatero de la Moncloa. "El panorama amb què ens vam trobar era del tot desolador, amb obres a mig fer i empantanegades", ha dit Veray. I ha afirmat: "Si avui dia la carretera està desdoblada en molts trams, en d'altres ja hi ha obra i també té projectes a punt de licitar, és gràcies al PP".

Ajudes europees

La cap de llista al Congrés ha fet campanya a Puigcerdà, on s'ha reunit amb agricultors i ramaders de la Cerdanya. Davant d'ells, Veray els ha garantit que el PP no permetrà "mai" que Catalunya surti de l'estat espanyol i quedi fora de la Unió Europea, perquè això automàticament suposaria perdre les ajudes que el sector rep des de Brussel·les.

A més, la cap de llista al Congrés també s'ha compromès a reclamar a la Generalitat que "pagui a temps i quan toca" les quantitats d'aquestes subvencions. "Ara, el retard que pateix el sector en rebre-les fa que moltes vegades es trobin amb dificultats per aguantar els seus negocis mentre esperen que els arribin els diners", ha dit. I ha afegit: "Des del PP, som la garantia que estarem al costat dels pagesos i ramaders, demanant que la Generalitat els pagui les ajudes i garantint que no se'ns separarà d'Europa".

La candidata tampoc ha passat per alt la commemoració del dia de la Constitució. Per això, des de la Cerdanya, s'ha alineat amb l'ideari del PP afirmant que la carta magna és "el garant de la unitat d'Espanya".