La cap de llista del PPC al Congrés per Girona, Concepció Veray, ha proposat que la Costa Brava i el Pirineu gironí es promocionin a les fires internacionals "sota el paraigües de la marca Espanya". Per a la candidata, la fortalesa i el "gran prestigi" amb què compta la marca permetria impulsar encara més portes enfora els atractius turístics de les comarques gironines. "Des de la Secretaria d'Estat de Turisme hi hem estat oberts sempre, però a la Generalitat no li agrada", ha criticat Veray. La cap de llista, que ha visitat Roses (Alt Empordà) aquest dissabte també ha recordat la feina que ha fet l'executiu espanyol, amb les lleis de seguretat, per intentar frenar la problemàtica del 'top manta'.

La candidata popular ha fet campanya aquest dissabte a l'Alt Empordà. A Roses, Concepció Veray s'ha reunit amb l'Associació de Comerciants de Santa Margarida, la zona del municipi on cada estiu s'hi concentren desenes de venedors de 'top manta'.

Veray ha explicat que, durant aquest mandat, el PP ha fet els deures per combatre el fenomen amb la nova Llei de Seguretat Ciutadana. Per una banda, permetent que es pugui contractar seguretat privada per lluitar contra la proliferació del 'top manta'. I per l'altra, preveient sancions de fins a 600 euros per als venedors ambulants que l'exerceixen.

"Aquest és un tema complex, perquè es barregen competències locals, autonòmiques i estatals", ha dit Veray. "Des del govern espanyol, però, hem fet allò que ens pertocava: legislar i sumar un instrument més perquè els cossos de seguretat tinguin més cobertura", hi ha afegit.

"Ara, el que cal és que aquell qui dóna ordres polítiques als cossos de seguretat sigui ferm a l'hora de combatre el 'top manta', que tants perjudicis causa als comerciants de municipis com Roses", considera Veray. En paral·lel, però, la cap de llista del PPC al Congrés també reclama que es faci "més pedagogia" entre la població, per evitar que hi acabin comprant "productes de baixa qualitat".

Aprofitar la marca Espanya

La candidata al Congrés per Girona tampoc ha passat per alt l'atractiu turístic que té Roses entre els estrangers. Concepció Veray ha lamentat, però, com li han fet saber els comerciants, que en els darrers mesos el turisme alemany hi hagi anat a menys. "Ens agradaria que per part de la Generalitat i l'Ajuntament es fes un esforç per tornar a atraure aquest turisme, que és de qualitat", ha dit.

I aquí, Veray ha llançat una proposta per promocionar portes enfora no només Roses, sinó també la Costa Brava i el Pirineu gironí. "Volem que aprofitin el paraigües de la marca Espanya per promocionar-se a les fires internacionals, perquè es tracta d'una marca molt forta i amb un gran prestigi, i que el territori sigui present als estands", ha dit.

"Des de la Secretaria d'Estat de Turisme sempre hi hem estat oberts, però sembla ser que a la Generalitat no li agrada; però aquí, el que s'ha de valorar és que cal ajudar els nostres municipis més potents a nivell turístic, i a través de Turespaña això es pot fer", ha subratllat.

"Ignorància temerària"

Des de Roses, Concepció Veray tampoc ha deixat passar l'oportunitat de retreure al cap de llista de Democràcia i Llibertat, Jordi Xuclà, les declaracions que va fer ahir des del port de Palamós (Baix Empordà). Allà, Xuclà va acusar l'Estat de frenar "premeditadament" la declaració del port com a frontera exterior Schengen, i disfressar-ho sota continus anuncis que no s'han complert.

"Penso que la desconnexió total que ha fet ell amb les comarques gironines durant aquests quatre anys el porta a dir coses com aquesta", ha dit la cap de llista al Congrés. Veray ha afirmat que és "absolutament mentida" que l'Estat hagi frenat la declaració, perquè en realitat s'està a l'espera que la Generalitat faci la seva part (adequar les instal·lacions).

"Primer la Generalitat va anunciar que estarien enllestides al maig, després ho va posposar al novembre i ara sembla que no es faran fins al gener; per tant, qui frena la declaració com a port Schengen és la Generalitat", ha dit Veray. I ha precisat: "I per extensió, Convergència, Junts pel Sí o Democràcia i Llibertat, perquè ja no sé quin nom s'ha de dir al partit". "Vull pensar que el senyor Xuclà no ha fet aquestes declaracions per mala fe, sinó per la ignorància temerària que comporta la desconnexió que ha practicat durant aquests quatre anys", ha conclòs Concepció Veray.