La cap de llista d'En Comú Podem per Girona al Congrés, Dolors Terradas, vol crear una renda garantida de ciutadania (RGC) per a aquells qui ingressin menys de 675 euros mensuals, tinguin feina o no. La candidata defensa la mesura perquè així "tothom pugui viure amb un mínim de dignitat". Terradas explica que aquesta renda, actualment inexistent, s'orienta a combatre les desigualtats socials i que "cobrirà les necessitats de les persones que ho estan passant més malament". "I ho farà sense humiliar els beneficiaris", ha volgut subratllar. La proposta d'En Comú Podem contempla que la prestació s'incrementi en funció dels membres de la família que en depenguin, fins a un màxim de 1.290 euros.

La cap de llista al Congrés per Girona ha volgut encetar campanya exposant una de les principals mesures que En Comú Podem porta la seu programa electoral per impulsar la justícia social: la Renda Garantida de Ciutadania (RGC). Aquesta prestació, actualment inexistent, com precisa Terradas, "cobrirà les necessitats de les persones que ho estan passant més malament, fins i tot les que tenen feina".

La formació entén la RGC com una prestació no contributiva de la Seguretat Social, que es destinarà a fer front a situacions de necessitat. En seran beneficiaris tots aquells majors d'edat que ingressin menys de 675 euros mensuals. "L'ajuda serà major en funció dels membres de la família que en depenguin fins a un màxim de 1.290 euros", concreta Dolors Terradas.

D'aquesta manera, partint de la prestació bàsica, la RGC contemplarà increments addicionals del 35% per al segon beneficiari, i del 20% per a la resta. La mesura social d'En Comú Podem també contempla que aquells qui cobrin la RGC i trobin feina, puguin rebre una part de l'ajut per complementar el sou fins arribar als 900 euros mensuals.

Dolors Terradas assegura que, a més, la RGC s'atorgarà "sense humiliar els beneficiaris". A banda de la renda garantida, la cap de llista d'En Comú Podem per Girona s'ha compromès a impulsar "altres mesures complementàries que atenguin la urgència social per evitar més desnonaments o situacions de pobresa energètica". Pel què fa als recursos necessaris per impulsar la RGC, la candidata assegura que la lluita contra el frau fiscal ha de permetre "sufragar-la amb escreix".