Democràcia I Llibertat, la nova formació liderada per Convergència Democràtica, tornaria a guanyar les eleccions a les comarques gironines. A darrere seu es produiria un quàdruple empat entre ERC, PSC, En Comú Podem i Ciutadans, que deixaria fora el Partit Popular. Els convergents es deixarien un dels tres diputats dels qual disposen ara mateix.

L'enquesta del CIS no detalla el percentatge de vot i es fa difícil aventurar qui tindrà més fàcil accedir a l'escó al Congrés. Malgrat tot, la dispersió de representants i els resultats al conjunt de Catalunya ja dóna pistes clares que els resultats estaran força ajustats a la demarcació de Girona a partir del segon lloc.

En Comú Podem, la confluència d'esquerres integrada per ICV, EUiA, Podem i la plataforma d'Ada Colau, Barcelona en Comú, guanyaria les eleccions generals del 20 de desembre a Catalunya, amb 10-11 escons, segons l'última enquesta del CIS.

Per darrere d'En Comú Podem, la llista del qual lidera l'historiador Xavier Domènech, se situarien, empatades a 9 diputats, Ciutadans (C's), que presenta Juan Carlos Girauta, i Democràcia i Llibertat, coalició que encapçala Convergència, amb Francesc Homs com a cap de cartell.

Just per sota, la llista de Carme Chacón pel PSC obtindria entre 7 i 8 escons, l'ERC de Gabriel Rufián aconseguiria 7 diputats més i, finalment, el PP, amb el ministre Jorge Fernández Díaz com a número u, quedaria en sisena posició amb 4 escons.

En canvi, la Unió de Josep Antoni Duran Lleida es quedaria sense representació al Congrés i repetiria el fracàs de les eleccions catalanes del 27 de setembre.

El baròmetre preelectoral que va fer públlic el CIS apunta a una caiguda de les tres formacions que van obtenir més escons al 2011. Democràcia i Lliberat perdria set dels 16 escons que CiU va aconseguir a les passades eleccions, mentre que el PSC perdria 6 o 7 dels 14 del 2011, i el PP set dels 11 que tenia. Per contra, ICV aconseguiria més que triplicar els tres escons del 2011 gràcies a la coalició amb Podem, ERC més que doblaria els 3 que tenia fins ara, i C's irrompria amb aquests nou escons.

A Catalunya la victòria seria per a En Comú-Podem, amb entre 10 i 11 escons (8-9 a Barcelona, 1 a Girona i 1 a Tarragona). En segona posició es produiria un empat a 9 escons entre DiL (CiU en tenia 16) i C's. La coalició de CDC obtindria 4 escons a Barcelona, dos a Girona, dos a Lleida i un a Tarragona, mentre que el partit d'Albert Rivera rebria sis escons a Barcelona i un a cadascuna de les altres demarcacions.

Per darrere se situaria el PSC amb 7-8 escons (la meitat que el 2011, quan en va obtenir 14). 5 o 6 serien a la demarcació de Barcelona, i se n'hi sumaria un per Girona i un altre per Tarragona.

ERC doblaria resultats amb set escons (En tenia 3). Quatre correspondrien a la demarcació de Barcelona, i els altres tres serien un per cada demarcació.

Finalment, el PP obtindria 4 escons dels 11 que va rebre el 2011. Són tres per a la demarcació de Barcelona i un per la de Tarragona