El líder del PP, Mariano Rajoy, ha promès aquest dimecres en un acte a Múrcia que el seu partit treballarà perquè hi hagi "aigua per a tothom" és a dir, "per al que la té i per al que no la té", i per tant, malgrat que les conques "són prioritàries", per fer-la arribar a altres zones. "Es pot fer, i l'únic que es necessita és un govern que sàpiga liderar, que parli amb la gent, que els convenci, que construeixi i que aconsegueixi consensos i acords, i això és el que cal fer i el que jo garanteixo que farem", ha dit, perquè "aquest és un tema capital per a Espanya". A la seva web els populars aposten per "reprendre els treballs per al desenvolupament d'un Pla Hidrològic Nacional".

Rajoy ha fet aquestes manifestacions en un acte de campanya de la mà del president murcià, Ramón Luis Valcárcel, que en aquesta campanya ha utilitzat el tema de l'aigua per atacar el PSOE, a qui acusa d'haver "intentat tancar el transvasament del Tajo com en el seu moment van tancar el de l'Ebre". Al míting d'aquest dimecres, Valcárcel s'ha mostrat convençut que Rajoy no "abandonarà" les reclamacions del territori.

Rajoy ha donat la raó a Valcárcel. "Ja sabem, perquè així ho diu el nostre programa electoral, que les conques són prioritàries, però a partir d'aquí es pot fer" i "només cal un govern que sàpiga liderar una política de l'aigua", ha sentenciat entre aplaudiments.

"Recuperar el Pla Hidrològic Nacional"

A la seva web, els populars han penjat les seves propostes en la matèria, on apunten que "l'aigua no es pot considerar exclusivament un bé privat dels riberencs, sinó un bé de domini públic i d'interès social per a tots els espanyols".

També assenyalen que "Espanya necessita assegurar el subministrament del recurs hidràulic a tots els seus territoris, per raons sanitàries, econòmiques i mediambientals", i per tant "és precís reprendre els treballs per al desenvolupament d'un Pla Hidrològic Nacional". "Un partit seriós ha d'assumir la problemàtica hidràulica sense fer-se trampes al solitari i arrossegar l'inevitable desgast que la seva execució comporta".

Uns plantejaments molt més precisos que els que consten al seu programa electoral, on afirmen que es proposen "garantir el dret de tots a disposar d'aigua suficient i de qualitat atenent en primer lloc a les reserves estratègiques, a la realització de les obres del pacte de l'aigua d'Aragó, i a mantenir el principi de preferència d'ús dels territoris per on transcorren les conques, en ares de l'interès de la sostenibilitat i el desenvolupament d'activitats socials i econòmics dels territoris, transferint les sobrants si n'hi ha, de conques excedentàries a les deficitàries".

Rajoy diu que la rebaixa del creixement castiga l'ocupació

El líder del PP també ha comentat la rebaixa de les previsions de creixement per part del govern espanyol, que han caigut de l'1,3% del PIB a un 0,8%, segons ha confirmat aquest dimecres el secretari d'Estat d'Economia, José Manuel Campa, en roda de premsa al Ministeri.

El líder del PP ha aprofitat la dada per advertir que la manca de creixement complicarà la creació de llocs de treball i demostra que "la reforma laboral que no va votar ningú més que el PSOE no resulta útil". En aquest marc ha reiterat que el primer objectiu del seu govern serà "crear ocupació" perquè "és inacceptable" que hi hagi "cinc milions de persones que volen treballar i no poden.