El líder del PP, Mariano Rajoy, ha advertit aquest dilluns que les "provocacions" i "insídies" que diu rebre de part dels seus adversaris pujaran de to "sobretot ara que s'acaba la campanya electoral i alguns veuen com els van les coses", però ha promès "no contestarà" perquè "l'únic que el preocupa és el futur d'Espanya i dir la veritat als espanyols". "Si ells estan nerviosos jo estic tranquil i esperançat amb el futur dels espanyols", ha dit en un míting a Vigo on grups de detractors l'han interromput almenys en quatre ocasions i han acabat rebent cops de part dels militants i simpatitzants del PP que assistien a l'acte.

El líder del PP ha hagut d'aturar el seu discurs pels crits de part dels assistents que denunciaven la "dictadura" del PP, i la resposta dels seus militants i simpatitzants, que han fet crits de "president, president" i "llibertat, llibertat". Després de la primera interrupció, Rajoy ha volgut reprendre el fil: "Porto 30 anys a la vida política, no passa res, guanyarem les eleccions el pròxim diumenge", i "no us adoneu que som molts, i que el dia de les eleccions serem molts més, això és el que passa".

No ha estat l'únic incident. Els crits de protesta han tornat cada pocs minuts interrompent el discurs de Rajoy, que en cada ocasió ha esperat a que es calmessin els ànims per reprendre el míting. Mentrestant a les grades hi ha hagut cops fins que la policia ha intervingut i les persones que han llançat els crits, que s'haurien identificat com a indignats, han abandonat el recinte.

Rajoy ha assegurat que ell "no caurà en provocacions perquè això no és el que convé a Espanya ni el que volen els espanyols". "No contestaré a les insídies perquè no es el meu estil i ningú se les creu, i no tinc res a dir als meus adversaris polítics tret d'una cosa, si ells estan dels nervis jo estic tranquil i esperançat amb el futur d'Espanya, i l'únic que em preocupa és el futur d'Espanya i dir la veritat als espanyols", ha sentenciat entre aplaudiments dels seus seguidors, que l'han animat amb crits "d'això sí que és un president".

Superats els incidents, Rajoy ha reiterat que el seu objectiu és crear ocupació i ha promès que actuarà "amb valentia" i "fermesa" alhora que "prudència". En aquest sentit també ha advertit que "caldrà escoltar, dialogar i treballar amb els que volen treballar per superar la crisi". "Aquest govern que vol convocar tots els espanyols parlarà amb tots els que volen treballar realment en benefici d'Espanya", ha sentenciat.

Feijóo: "El PP no és un partit radical"

Rajoy ha fet aquestes manifestacions en un míting on també ha intervingut el president gallec, Alberto Núñoez Feijóo, que ha assegurat que el PP "no és un partit radical", sinó "reformista" i per això "no renunciarà a cap vot" vingui d'on vingui "perquè la seva vocació és governar per a tots i amb tots" i "per sobre les ideologies i els partits hi ha d'haver l'interès general i el benestar de les famílies més desafavorides". El pròxim govern, ha afirmat, "no serà per als votants i simpatitzants del PP", sinó "per a tots els espanyols" mitjançant "la suma de tots".