El candidat del PP, Mariano Rajoy, ha advertit a CiU que "no s'han d'equivocar les prioritats" en les seves demandes per un pacte fiscal per a Catalunya i li ha recordat que la Generalitat té el 50% de l'IRPF, el 50% de l'IVA i el 58% dels impostos especials.

"Si som capaços de fer una política econòmica que generi llocs de treball, tindrà més diners perquè recaptarà més IVA, més impostos especials i més impostos de la renda", ha assegurat Rajoy en una entrevista aquest dimarts a 'El Mundo'. Rajoy ha descartat, d'altra banda, fer canvis en l'Estatut perquè "és el que han aprovat els catalans i el Tribunal Constitucional ha interpretat".

"Jo estic amb el que diu el Tribunal Constitucional, que és la meva obligació. Tindria gràcia que no ho estigués!", ha afegit Rajoy en la mateixa entrevista.

Respecte les autonomies, Rajoy no s'ha mostrat partidari de recuperar cap competència. "El que hem de fer és complir amb la Constitució i els estatuts", ha dit el candidat popular, que s'ha marcat com a objectiu la "unitat de mercat" perquè "no pot ser que a Espanya estiguem en una dinàmica en les que sorgeixen reglaments i reals decrets per tot arreu, mentre a Europa anem a un mercat únic amb normes que cada vegada seran més iguals".