El cap de llista del PPC per Barcelona, Jorge Fernández, s'ha mostrat convençut que la prima de risc del deute espanyol baixarà dilluns vinent, quan els populars hagin guanyat les eleccions. Fernández ha augurat una augment de la confiança envers l'estat espanyol, que repercutirà en la millora de l'economia i la qualitat de vida. El candidat ho ha dit aquest dilluns en un passeig pel popular mercat barceloní de la Boqueria, acompanyat per la presidenta del PPC, Alicia Sànchez-Camacho, i per l'alcalde de Madrid i número quatre del partit per Madrid, Alberto Ruiz Gallardón. Aquest ha reivindicat la necessitat d'un lideratge polític fort per convocar tota la societat a la tasca de recuperar l'economia.

Jorge Fernández, recuperat de la faringitis vírica que li ha impedit fer actes de campanya durant el cap de setmana, ha afirmat aquest dilluns que el PPC vol erigir-se en la veu de les persones que més estan patint les conseqüències de la crisi econòmica, i ser el vot de l'esperança i el canvi. Segons ha dit, no són els mercats els que decideixen, sinó els governants escollits pels ciutadans sobirans. El candidat popular s'ha mostrat convençut de que la prima de risc espanyola abaixarà el proper 21 de novembre, quan els mercats sàpiguen que el PP ha guanyat les eleccions.

El canvi polític permetrà que hi hagi més confiança envers l'estat espanyol i que, consegüentment, millori l'economia i la qualitat de vida dels catalans i espanyols.El candidat popular s'ha mostrat orgullós de que el canvi polític a l'estat espanyol arribi a través d'unes eleccions, no com ha passat a Grècia i Itàlia.

Per la seva banda, Alberto Ruiz Gallardón, ha defensat que Europa necessita en l'actualitat lideratges polítics forts. Segons ha dit, un polític és un mal líder si no s'envolta de tècnics que l'ajudin en la seva tasca. Però amb absència de lideratge no es podrà sortir de la crisi perquè la tasca, els esforços i els sacrificis no els han de fer només els diputats, sinó tota la societat espanyola. I sense un lideratge clar, serà impossible convocar-la.