El cap de llista de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha demanat disculpes avui per la irritabilitat que ha mostrat al llarg del dia, que ha atribuït en part a la fatiga que porta acumulada en aquesta campanya electoral.

En un acte al teatre Principal de Badalona (Barcelonès), Duran ha sorprès els presents iniciant la seva intervenció admetent que era plenament conscient que no ha tingut el seu "millor dia": "Avui no he estat a l'altura del que normalment acostumo a estar".

A primera hora del matí, Duran ha mantingut a "Els matins" de TV3 una tensa entrevista amb la periodista Ariadna Oltra, a qui ha contestat de manera esquerpa bona part de les seves preguntes: "He començat el matí molt cansat amb una entrevista a la televisió. No he tingut un comportament correcte".

Al migdia, Duran ha protagonitzat un dinar-col·loqui amb empresaris del Cercle Eqüestre de Barcelona, que ha acabat amb un crispat diàleg entre el candidat i el president del Cercle d'Empresaris Holandesos, Dirk Kremer.

Kremer ha qüestionat l'oportunitat de plantejar el pacte fiscal en un moment de crisi com l'actual: "És molt difícil que un holandès entengui Espanya. Espanya és un país plural que no és Holanda", li ha etzibat Duran, visiblement enfadat.

Duran no li ha concedit el dret a la contrarèplica, malgrat la insistència de l'empresari holandès: "Al pobre l'he tallat", ha reconegut hores després a Badalona en to de penediment.

El cap de llista de CiU ha telefonat després a les 'víctimes' dels seus ja coneguts 'rampells': "M'he excusat i em sento més lliure, em sento més persona. Les persones ens equivoquem".