L'Agència Catalana de Consum (ACC) ha demanat a les entitats financeres que s'abstinguin de cobrar qualsevol quota pels serveis d'iDental i resolguin així els contractes de crèdit que han contractat els pacients, segons ha informat el Departament d'Empresa i Coneixement. Consum ha confirmat que s'han rebut més de 600 reclamacions pel tancament de les clíniques i ha reiterat que en aquells casos que el finançament s´hagi fet a través de crèdits "vetllarà" per la suspensió del cobrament del deutes per part de les entitats financeres. La inspecció de Consum ha sol·licitat a iDental les dades dels pacients afectats i dels seus tractaments contractats, a més dels preus corresponents a aquests tractaments.

Així mateix, l'Agència Catalana de Consum també s´ha adreçat al Col·legi Oficial d´Odontòlegs i Estomatòlegs per tal de demanar la seva implicació en que els seus col·legiats perquè facilitin els peritatges que puguin necessitar els afectats i determinar el grau de prestació de les actuacions realitzades per iDental fins a la suspensió del tractament.

La Generalitat assegura que en tenir coneixement de les dificultats d'aquestes clíniques van contactar amb el Departament de Salut i amb Mossos d´Esquadra per poder coordinar les mesures davant el tancament dels establiments. En aquest sentit, els Mossos han atès les denúncies dels usuaris afectats, n´han fet la corresponent investigació i han posat les actuacions a disposició de l´autoritat judicial per si els fet poguessin ser constitutius de delicte. Fins avui les renúncies rebudes superen les 350.

En relació als afectats pel tancament de les clíniques a Barcelona, Tarragona i Girona, Consum els demana que recopilin tota la documentació de què disposen -publicitat, pressupost, contractes i factures- i presentin una denúncia als Mossos. També avisa que si han finançat el pagament amb un crèdit vinculat a la prestació del servei es dirigeixin a l'entitat financera aportant la denúncia per demanar l'anul·lació dels càrrecs pendents de pagament, ja que, segons apunta, s´ha produït un incompliment del contracte.

Així mateix, Consum alerta que si les entitats no atenen les sol·licituds, es demani un full de queixa i si la resposta és insatisfactòria poden presentar la reclamació a l´oficina de consum del vostre municipi o a l´ACC.