Madrid .- El cost per hora treballada dels treballadors de l'estat espanyol en el primer trimestre ha crescut el 4,2% en relació amb el mateix període de l'any passat, segons l'Índex de Cost Laboral Harmonitzat que ha publicat aquest divendres l'institut d'estadística espanyol. El fort creixement de la taxa anual del cost laboral del primer trimestre s'explica perquè en aquest primer trimestre s'han treballat menys hores que el mateix període de l'any passat per l'efecte de les vacances de Setmana Santa que aquest any han caigut en els primers tres mesos d'aquest any. Sense els efectes estacionals i de calendari, la taxa de variació anual del cost per hora treballada ha augmentat l'1,2%.

Els majors increments anuals en el primer trimestre del 2018 s'han registrat en el sector d'activitat financeres i d'assegurances amb un augment del 9,8%, les indústries extractives, un 7,9% més, i el sector d'informació i comunicacions el 6,3% més.

Per contra, les taxes de variacions a la baixa s'han donat en el sector de les activitats sanitàries i de serveis socials, el 2,1% més, les empreses de subministrament d'energia elèctrica, gas, vapor i aire condicionat, el 2,2% més, i finalment les empreses del sector de l'educació amb un augment del 3%.