La firma espanyola Telepizza i la nord-americana Pizza Hut han anunciat aquest dimecres una aliança estratègica que permetrà als dos grups créixer en l'àmbit internacional. Telepizza és actualment la companyia més gran no nord-americana d'entrega de pizzes a domicili amb més de 1.600 establiments a més de 20 països. Pizza Hut és l'empresa de restaurants de pizza més gran del món, amb prop de 17.000 locals a més de 100 països. L'aliança permetrà accelerar el creixement dels dos grups a l'Amèrica llatina, excloent-hi el Brasil, així com al Carib, a Espanya, a Andorra, a Portugal i a Suïssa.

L'acord dobla la presència de Pizza Hut a les regions que cobreix l'aliança entre ambdós grups. Situa la companyia com a número 1 de la seva categoria a l'Amèrica llatina i al Carib per nombre d'establiments i consolida la seva posició com a major companyia de restaurants de pizza del món.

De la seva banda, el Grup Telepizza esdevé el major màster franquiciat de Pizza Hut del món per nombre d'establiments i un operador líder mundial de Pizza. Pablo Juantegui, president executiu de Telepizza ha destacat que l'acord "accelera" el pla de creixement global de la firma i "pràcticament duplica" la dimensió del seu negoci. A més, estén el seu abast internacional a 37 països que representen "més de 500 milions de consumidors potencials".

En virtut de l'acord Telepizza continuarà operant aquesta marca a Espanya i a Portugal, i també gestionarà els restaurants Pizza Hut d'aquests dos països. A l'Amèrica Llatina, sense comptar-hi el Brasil, i al Carib també supervisarà els franquiciats de la marca nord-americana. A més, convertirà paulatinament els seus locals de l'ensenya espanyola a l'americana.

A banda, Telepizza obrirà almenys 1.300 nous establiments en els pròxims 10 anys, i 2.550 en total en 20 anys, a totes les regions que cobreix l'aliança. La gran majoria de les noves apertures seran restaurants de Pizza Hut, incloses totes les que es facin a l'Amèrica llatina i al Carib.

Pel que fa a la cadena de subministrament, Telepizza administrarà la cadena de Pizza Hut a l'Amèrica llatina, a excepció ja esmentada del Brasil, al Carib, a Espanya, a Andorra, a Portugal i a Suïssa, i esdevindrà un proveïdor autoritzat dels establiments de Pizza Hut.

Els responsables de la firma espanyola calculen que l'acord pràcticament duplica el nombre d'establiments de la seva marca, que superaran els 2.500. Les vendes arribaran als 1.100 milions d'euros anuals.