La renda per habitant al 2015 es va situar en els 16.800 euros, xifra que suposa un increment del 2% en relació a l'any anterior, segons l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). Així, en 25 comarques han augmentat la renda per habitant i en sis d'aquestes l'augment va ser per sobre el 3%. Es tracta del Vallès Oriental (3,7%), el Garraf (3,6%), seguides del Baix Llobregat, el Gironès, el Vallès Occidental i el Bages. Per contra, a l'Alta Ribagorça, la Cerdanya i el Pallars Jussà, amb disminucions de renda per habitant del 3% aproximadament. El principal augment prové dels ingressos procedents de la remuneració d'assalariats (5,9%) -de fet l'increment en aquest apartat es produeix en totes les comarques- , ja que els ingressos procedents de l'excedent brut d'explotació s'han mantingut estables (0,1%) i els de les prestacions socials han caigut un 1,7% en relació a l'any anterior. Per municipis, els que tenien més renda per habitant al 2015 van ser Sant Just Desvern i Matadepera, amb 25.700 euros i 25.400 euros, respectivament.

Totes les comarques i l'Aran van incrementar els ingressos procedents de la remuneració i al mateix temps es van reduir el procedents de les prestacions socials. Pel que fa l'excedent brut d'explotació, només ha augmentat en nou comarques.

La comarca amb més renda per càpita va ser el Barcelonès, amb 19.100 euros, un 13,3% més que la mitjana catalana. Se situa així com la comarca amb una renda per habitant més elevada, seguida per Baix Llobregat (17.400 euros) i el Vallès Occidental (17.100 euros) i són les tres úniques que al 2015 es van situar per sobre la mitjana catalana (3,6% i un 1,4%, respectivament). D'altra banda, un grup de set comarques que tenen un nivell de renda un 20% inferior al de la mitjana catalana. Es tracta del Baix Empordà, l'Alt Urgell, la Selva, el Baix Penedès, el Baix Ebre, l'Alt Empordà i el Montsià.

La remuneració d'assalariats va representar el 61,4% del total de les rendes de les famílies catalanes durant el 2015. El Gironès i el Tarragonès van ser les comarques amb una proporció més elevada d'ingressos procedents dels salaris, amb un 65,3% i un 64,3%, respectivament.

Els ingressos procedents de l'excedent brut d'explotació representen el 18,7% del total d'ingressos al conjunt de Catalunya. La Terra Alta és la comarca que mostra una proporció més elevada d'ingressos procedents de l'excedent brut d'explotació (33,65), seguida del Pallars Sobirà, la Cerdanya, les Garrigues i el Priorat, amb valors pròxims al 30%.

Finalment, els ingressos procedents de les prestacions socials representen el 19,9% del total d'ingressos, el Berguedà és on la proporció és més elevada seguida del Ripollès (27%) i el Pallars Jussà (26%). En canvi, la Cerdanya (15,6%) i l’Aran (14,9%) són les comarques on les prestacions socials són proporcionalment menors.

Sant Just Desvern i Matadepera són els municipis amb el nivell de renda per habitant més elevat, l’any 2015, amb 25.700 euros i 25.400 euros respectivament. Tots dos presenten una renda per habitant superior a la mitjana catalana, de més d’un 50%.

Entre els 10 municipis amb més renda per habitant de Catalunya, n’hi ha 5 de la comarca del Maresme: Cabrils, Alella, Tiana, Teià i Sant Vicenç de Montalt. A l’altre extrem hi ha un grup de 7 municipis queq: Santa Margarida de Montbui, la Sénia, Roses, Salt, Ulldecona, Lloret de Mar i Castelló d’Empúries.