La campanya turística pels hostalers de la Costa Brava arrenca el proper pont de l'1 de Maig. Des del sector confien que els establiments arribaran al 70% d'ocupació, amb tota l'oferta disponible. En comparació amb l'any passat aquesta festivitat serà "similar", malgrat que en algunes zones fins i tot la presència de visitants s'espera que sigui superior a la que es va registrar el 2017, segons dades de reserves del sector. Les previsions a l'interior també són bones, tot i que més baixes que les que hi ha hagut aquest hivern - en alguns casos fregant el ple absolut -. En concret, els establiments de la Garrotxa i la Selva Interior calculen arribar al 65% d'ocupació. On també s'esperen bones xifres serà a les ciutats grans. A Girona, per exemple, els hotelers confien que ompliran vuit de cada deu places disponibles.

Al conjunt de les comarques costaneres gironines el repartiment dels turistes serà similar. En aquest sentit, s'espera que l'Alt i el Baix Empordà arribin al 65% d'ocupació, mentre que la Selva rondarà el 70%. En qualsevol cas, és un pont que ajudarà a recuperar les xifres a la Costa Brava. I és que la Setmana Santa va caure força aviat i això va provocar que els turistes escollissin comarques d'interior, i especialment el Pirineu. De fet, està previst que Masella tanqui les seves portes aquest 1 de maig, en una temporada que s'espera que acabi com una de les millors en nombre de visitants.

Com que es tracta d'un pont relativament curt - es calculen estades entre dos i tres dies -, els turistes que visitaran les comarques de Girona seran ciutadans majoritàriament de Barcelona i de la seva àrea metropolitana. Darrere d'aquests, el gran gruix vindran de la resta de l'Estat i de França.

Un fet destacable és que prop del 65% dels visitants segueixen contractant l'allotjament de manera personal, a través de telèfon o amb una reserva prèvia d'antigues estades. La resta, ho fa a través d'internet, i bona part d'aquests fan ús de portals especialitzats.