L'Índex de Preus del Consum (IPC) a Catalunya va augmentar una dècima el mes de març respecte el febrer, i la taxa interanual en va escalar una altra, fins a l'1,5%, segons dades fetes públiques aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En el conjunt d'Espanya, la inflació va augmentar un 0,1% el març en relació al mes anterior i va elevar la seva taxa interanual una dècima, fins a l'1,2%, el seu valor més alt des del passat mes de novembre.

Catalunya és la comunitat amb una taxa interanual més alta, amb un 1,5%, seguida per la Comunitat de Madrid, amb un 1,4%, mentre que en l'extrem oposat se situa la ciutat autònoma de Ceuta, amb un 0,4%.

A Catalunya, els preus que més han baixat han estat els de l'habitatge, amb una decreixença de l'1,6%, seguits, a gran distància, pels de les comunicacions (-0,2%) i els del transport (-0,1%).

Per contra, han pujat especialment els preus del vestit i el calçat amb la finalitat de les rebaixes (+4%), seguits pels d'hotels, cafès i restaurants (+0,7%) i els de l'oci i la cultura (+0,5%).

Per províncies, Barcelona és la que ha presentat un augment més significatiu de la inflació, de dues dècimes, mentre que el repunt va ser d'una dècima a Lleida, els preus es van mantenir a Tarragona i van baixar una dècima a Girona.

Pel que fa a la taxa interanual, el valor més alt el va registrar Barcelona, amb un 1,6%, seguida de Girona (1,5%), Lleida (1,3%) i Tarragona (1,1%).