El Grup Impuls per Girona (GIG) vol compromisos concrets en l'execució de l'obra pública pendent a la demarcació. A través d'una nota, les tres Cambres de Comerç, les patronals Foeg i Pimec i el Fòrum Carlemany demanen que els anuncis que s'han fet darrerament tinguin un calendari més concret. El GIG reclama que "ben aviat" hi hagi data concreta i pressupost per fer el baixador del Tren d'Alta Velocitat (TAV) a l'aeroport Girona-Costa Brava. En una nota també "exigeixen" que es posi data a la connexió amb la terminal intermodal de Vilamalla. Els empresaris recorden que "hi ha dues companyies" que volen fer una "inversió important" i esperen "concreció" de les connexions ferroviàries. En línies generals, el GIG també creu que la Generalitat i el govern espanyol no aprofiten "un entorn positiu" per "reactivar la construcció". En el cas de l'executiu català, a més, demana que "recuperi immediatament" tota la iniciativa executiva que "li ha estat retallada per l'aplicació de l'article 155".

Els empresaris gironins tornen a ressaltar el "dèficit català en infraestructures" amb una llista de tasques pendents a Rodalies, l'Eix Mediterrani, la N-II, la B-40, els accessos viaris i ferroviaris als ports o l'ampliació del metro entre d'altres. El GIG recorda que la inversió territorial dels pressupostos generals de l'Estat està "molt lluny" del pes que Catalunya i les comarques gironines tenen en el PIB estatal.

Una situació que s'agreuja, asseguren, pel "baix" nivell d'execució de la despesa pressupostada. Un exemple d'això, asseguren, són els trams pendents de la N-II que acumulen un "dèficit històric".

Una altra obra per a la qual demanen un calendari clar i avaluable és el Corredor del Mediterrani. "Hi ha una excessiva dilació en l'execució de les inversions previstes", remarquen, Una situació que, al seu entendre, perjudica als diferents sectors productius i frena "possibles noves inversions".