El consell d'administració de Freixenet ha aprovat aquest divendres mantenir de moment la seva seu a Catalunya, han explicat a Europa Press fonts coneixedores.

La multinacional catalana de cava ha celebrat aquest divendres un consell d'administració en l'ordre de la qual del dia figurava abordar un eventual canvi de la seva seu social, situada actualment a Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona).

El president de Freixenet, Josep Lluís Bonet, va avisar després de la celebració del referèndum independentista de l'1 d'octubre que proposaria el consell un canvi de seu si finalment s'aprovava una declaració unilateral d'independència (DUI).

Posteriorment, amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, Bonet va considerar que aquesta mesura aportava estabilitat i seguretat jurídica a la companyia, i va afirmar que esperaria a conèixer els resultats de les eleccions catalanes del 21 de desembre.

Després de la victòria del bloc sobiranista, el president de Freixenet va anunciar que proposaria el consell d'administració de la multinacional abordar un eventual canvi de seu en la reunió que s'ha produït aquest divendres, si bé finalment ha decidit quedar-se a Catalunya.

Al llarg de 2017, un total de 2.536 societats va moure la seva seu social fora de Catalunya, entre les quals figuren CaixaBank, Banc Sabadell, Laboratoris Ordesa, eDreams, Abertis, Cellnex i Gas Natural Fenosa, entre d'altres.