La cadena Miró Electrodomèstics, en ple concurs de creditors, ha presentat davant el jutjat mercantil número 3 de Barcelona una proposta de conveni acompanyada d'un pla de viabilitat i de pagaments amb l'objectiu de superar el procés concursal si així ho aproven els membres de la junta de creditors que s'han de reunir el 9 d'abril pròxim. La proposta presentada per la cadena, que manté oberta botiga a Figueres, pretén l'entrada de nous inversors industrials i preveu el manteniment dels 133 llocs de treball que té la cadena en l'actualitat. El pla de viabilitat que defensa la cadena abasta el període entre 2018-2023 i entre d'altres actuacions preveu l'obertura de noves botigues a Catalunya i les Illes Balears. L'actual direcció de la cadena informa que en els últims sis mesos les vendes s'han incrementat un 15%.

Els nous socis industrials que s'han d'incorporar a la cadena estan sent informats del pla de viabilitat i en cas d'acceptar la proposta ajudarien a ''accelerar'' el compliment del pla de negoci amb la seva aportació de capacitat de gestió industrial en el gestor, l'increment de la quantitat de productes en estoc i en la optimització de la relació amb els proveïdors.

En els últims sis mesos, el pla d'ajust i reestructuració que s'ha posat en marxa ha ajudat a reduir un 57% les despeses d'explotació del negoci i ha incrementat en un 35% les referències de productes en les botigues, després de tancar acords amb dos nous proveïdors estratègics del sector informàtic.

Miró Electrodomèstic té en aquest moments una plantilla de 133 professionals en plantilla distribuït en una xarxa comercial de 23 botigues.