Els Mossos d’Esquadra han detingut 19 persones en l'operatiu policial que porten a terme des d'aquest dimecres a primera hora del matí contra membres de la banda motera Hells Angels MC a Barcelona, Sabadell, Castelldefels (Baix Llobregat), Sitges (Garraf), Gavà (Baix Llobregat), Vallirana i Riells i Viabrea (Selva). Segons fonts properes al cas, se'ls investiga per la seva presumpta relació amb un assassinat l'any passat com a conseqüència d'una baralla amb una banda rival i per un presumpte delicte de tràfic de drogues. Els Mossos, que han iniciat l'operatiu passades les sis del matí, han efectuat un total de dotze entrades i escorcolls. Una de les principals actuacions s'ha dut a terme al barri de Can Feu de Sabadell on la policia ha escorcollat un local social del grup, ha detingut un membre de l'organització i ha confiscat diverses caixes amb documentació i altres objectes, entre els quals armes banques.

Els Mossos d'Esquadra han arribat al local dels 'Nomad Hells Angels ' de Sabadell al voltant de dos quarts de sis del matí. La policia catalana ha dut a terme el registra d'aquest immoble ubicat al número 2 del carrer Sarret i a dos quarts de deu ha arribat un cotxe patrulla amb un detingut.

L'arrestat, agents de la policia catalana i personal judicial han entrat a l'interior d'aquest local i n'han sortit quan passaven uns minuts d'un quart de dotze del migdia. Els Mossos d'Esquadra s'han emportat diverses caixes amb documentació i altres objectes, entre els quals hi havia armes blanques, segons han confirmat fonts policials presents en aquest operatiu.

Minuts després els agents han fet sortir l'arrestat i se l'han emportat en un cotxe patrulla. La policia a precintat la porta d'accés a aquest establiment.

Tot plegat ha generat una forta expectació mediàtica i ciutadana a la zona. De fet, la sortida de la policia amb el detingut ha coincidit amb l'hora en què els alumnes d'un institut proper surten al pati, motiu pel qual hi havia desenes de curiosos a la zona.

Segons ha explicat a l'ACN, Antoni Pascual, propietari del bar restaurant La Quadra que es troba a tocar del local, feia sis mesos que aquest grup s'hi havia instal·lat. "Duien a terme les activitats normals d'una associació d'aficionats a les motos", ha apuntat Pascual que ha comentat que "sortien a fer excursions, havien muntat un petit gimnàs i els caps de setmana quedaven per fer sopars i alguna festa".

El veí assegura que quan van arribar al barri van anar a presentar-se i que sovint anaven a dinar i sopar al seu bar: "Tenien un comportament extraordinàriament correcte", ha assegurat Pascual que ha indicat que les persones que freqüentaven el local eren joves i de mitjana edat i que més enllà dels tatuatges que duien alguns, per la resta "eren homes i alguna dona que un cop vestits amb roba de carrer normal et semblen totalment corrents".

Relació amb un homicidi l'any 2017

Fonts properes al cas han indicat que aquesta operació s'ha executat per la presumpta relació de l'organització amb un assassinat el 24 de setembre de 2017 quan, com a conseqüència d'una baralla amb una banda rival, una persona va resultar ferida a Sabadell i va morir setmanes després.

Fonts del TSJC han confirmat que aquesta causa s'instrueixen al jutjat d'instrucció 1 de Sabadell i que està oberta pels delictes d'homicidi i per un delicte contra la salut pública.