La xarxa internacional BNI (Business Networkingamb l'objectiu principal de generar referències de negoci qualificades per facilitar clients per als seus membres.

Els requisits en els quals s'han de fixar els empresaris que vulguin entrar a formar part de BNI Figueres són senzills. El primer és veure si el sector d'activitat que ell ocupa està dins del grup o no. Un advocat, per exemple, no podria entrar en el grup si ja n'hi ha un altre que en formi part, a no ser que tots dos s'especialitzin en àmbits concrets diferents. El segon requisit és pagar la quota d'entrada i la taxa anual. El tercer punt a tenir en compte és el més important: la responsabilitat. Aquesta qüestió va lligada amb la seva filosofia del Givers Gain, traduïda al català com: "aquells que donen, reben". BNI funciona com una xarxa de confiança entre empresaris per tal que es vagin retroalimentant. De fet, no deixa de ser el sistema del boca-orella de tota la vida, però professionalitzat.

Així, tenint present la xarxa de favors sense comissió a través de la qual funciona BNI, un restaurador pot ajudar un advocat, i una copisteria pot donar solucions a una empresa de bellesa.

Toni Pérez, el director consultor del grup de BNI Figueres, i també membre del BNI Girona amb la seva empresa, apunta que a la seva immobiliària, el 40% de la facturació total té relació amb la xarxa de BNI.

El grup de BNI Figueres es va començar a gestar el mes de març de l'any passat amb empresaris de l'Alt Empordà, i actualment ja n'hi ha una trentena d'inscrits que han fet el procés de formació. Cada un d'ells respon a un àmbit sectorial diferent però, en general, es poden agrupar en sis esferes d'activitat diferents: la legal i financera, la de màrqueting i esdeveniments, la de construcció i immobiliàries, la de productes i serveis personals, la de productes i serveis a empreses i, finalment, la de tecnologia i informàtica.

Business Networking International és l'organització de networking Actualment té presència a 72 països, disposa de 13.600 milions d'euros de volum de negoci i compta amb més de 8.000 grups que agrupen 211.000 empresaris arreu del món. Només a la península Ibèrica, BNI té 225 grups de treball actius i ha generat 1.200.000.000 d'euros de negoci en els dar­rers dotze mesos.

La presentació d'aquest nou servei per a Figueres es farà el dia 17 de gener i reunirà, per una banda, empresaris de diferents sectors de la ciutat que volen informar-se sobre el projecte i, per l'altra, membres que ja en formen part i que ja s'han format.

La Xifra

Ja són una trentena els empresaris figuerencs de diferents àmbits sectorials que formen part de BNI Figueres i que s'uniran a la xarxa de networking per tal de crear negoci referenciant-se entre ells.