L'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Figueres i la PIMEC (la representant de la micro, petita i mitjana empresa i autònoms de Catalunya) han presentat aquest dimecres deu de gener una col·laboració que té l'objectiu de crear una línia d'ajut a persones i empresaris de l'Alt Empordà.

Ambdós col·lectius varen firmar un conveni el 2017 amb la voluntat de promoure i difondre les activitats i els programes de PIMEC a les empreses de l'Alt Empordà per tal d'aportar valor, formació, ajuts, etc. Tot amb l'objectiu de fer més fort el teixit empresarial del territori i que tinguin capacitat de créixer.

Amb aquesta col·laboració, doncs, les dues entitats crearan sinergies a través de les quals es podran construir projectes col·laboratius des de zero, o bé continuar-ne d'altres que ja han estat iniciats. Alguns dels àmbits concrets que abastarà aquesta unió són: programes de formació contínua, programes de relleu generacional, accions de sensibilització envers els oficis, programes d'internacionalització, seminaris empresarials en temàtiques d'actualitat o bé altres programes d'interès.

El president de PIMEC, Girona Pere Cornellà, ha apuntat que "estem en una època extraordinària per desenvolupar el talent de la gent". I és que des de la seva entitat asseguren que els millors canals per fer més competents i fortes les empreses són: el talent, les TIC, la innovació i la internacionalització, entre d'altres.

Al seu torn, l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha volgut remarcar la importància de potenciar projectes d'aquests tipus en ciutats com ara Figueres, on el 90% dels empresaris són de micro, petita i mitjana empresa i autònoms.