El Govern, a través de la direcció general de Turisme, ha concedit 3 milions d'euros procedents de la recaptació de la taxa turística a subvencionar onze projectes presentats per ens locals destinats a la millora d'infraestructures i espais turístics d'arreu de Catalunya. Els diners serviran per ''crear, rehabilitar i millorar'' infraestructures turístiques existents o a crear-ne de noves que generin un model turístic sostenible, competitiu, sostenible i de qualitat. Des del 2014, any que es va començar a recaptar la taxa turística, s'han subvencionat un total de 73 projectes concrets amb un import agregat de 23 milions d'euros que han induït una inversió global de més de 64 milions d'euros. Els projectes subvencionats beneficiaran a les comarques del Montsià, Alt Empordà, Alt Urgell, Cerdanya, Solsonès, Ribera d'Ebre, Baix Camp, Berguedà, Osona, Alt Empordà i Pallars Sobirà.

En el programa d'aquest 2017, el Govern subvenciona fins al 50% dels projectes presentats amb un màxim de 350.000 euros.

El pressupost d'aquest any és inferior al de l'exercici passat després que el Govern cedís el 50% de la taxa turística de l'impost sobre les estades en establiments turístics.

Entre el projectes subvencionats, destaquen els que tenen una subvenció de 350.000 euros com el de l'Ajuntament d'Amposta (Montsià) per fomentar el turisme; el de l'Ajuntament de Sant Pere Pescador (Alt Empordà) per millorar els passeig fluvials i la interconnexió amb l'espai natura; el de l'Ajuntament de Prades (Baix Camp) per la Vila vermella al centre de les Muntanyes de Prades; l'Ajuntament de Vic, amb un projecte a l'Illa de la Pietat; i finalment l'Ajuntament de Castelló d'Empúries (Alt Empordà) també amb 350.000 euros de subvenció per finançar el projecte paisatgístic i enjardinament per l'ús públic del passeig marítim d'Empuriabrava.

Altres projectes subvencionats han estat el destinat a l'Ajuntament d'Isòvol (Baixa Cerdanya) amb 217.000 euros; l'Ajuntament de Sant Llorenç de Morunys amb 177.000 euros; l'Ajuntament d'Organyà amb 225.000 euros; l'Ajuntament de Mora d'Ebre amb 211.000 euros; el Consell Comarcal del Berguedà amb 246.000 euros; i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà amb 174.000 euros.