Els Mossos d'Esquadra han comptabilitzat fins a 142 cotxes amb les rodes punxades als municipis de Verges (Baix Empordà), Medinyà, Sarrià de Ter (Gironès), Llagostera i Girona. En concret, a Verges se n'han trobat 95 (i no 120 com s'havia informat inicialment); a Medinyà, 13; a Sarrià, 16; a Llagostera, 5 (i no 16 com s'havia apuntat abans) i a Girona (a la zona de la Devesa i l'Auditori) se n'han localitzat 13 més. Els Mossos estan començant a agafar les primeres denúncies. A l'Ajuntament de Verges, s'ha habilitat la Sala de Sessions per atendre'ls. Els veïns fan cua per poder fer la seva reclamació. Diversos tallers s'estan oferint per reparar els pneumàtics de manera gratuïta.

Més de 140 vehicles afectats. Aquesta és la darrera xifra oficial sobre el nombre de cotxes amb les rodes punxades a diverses poblacions de les comarques gironines. En concret, les principals afectacions s'han registrat a Verges, amb 95 cotxes (tot i que inicialment, se n'havien comunicat 120). Als municipis de Sarrià de Ter, 16 i a Llagostera se n'han registrat 5. A Girona i Medinyà, se n'han localitzat 13 a cada població.

Els Mossos estan agafant les primeres denúncies als afectats i alguns ho estan fent des de Verges mateix. L'Ajuntament ha habilitat una sala on un agent dels Mossos els està atenent.

Solidaritat entre veïns i tallers

Les mostres de solidaritat per atendre els afectats dels actes vandàlics. Dues empreses, Pneumàtics Perelló de Vilablareix (Gironès), Rodi Motor de Santa Llogaia d'Àlguema, s'han ofert a reparar els pneumàtics de manera gratuïta.

També un taller de la Tallada d'Empordà, Autoagrícola Jordi Roura, i un de Verges, el Garatge Josep Bellapart S.L, s'han posat a disposició dels veïns per canviar rodes a preu de cost sense cobrar la mà d'obra. Des de l'Ajuntament asseguren que, mica en mica, els van arribant nous oferiments així com de veïns que s'ofereixen a transportar aquells que no poden desplaçar-se perquè el seu cotxe ha estat víctima dels actes vandàlics.

Els tallers no són els únics que han volgut mostrar la seva solidaritat amb els afectats. Nombrosos veïns s'han adreçat a l'Ajuntament per demanar-los un número de compte on fer donacions per ajudar a les reparacions.

La policia científica inspecciona els vehicles

En Jonathan és un dels que s'ha trobat el seu vehicle amb les quatre rodes punxades. El seu vehicle està estacionat a l'aparcament de sorra que hi ha davant l'Auditori de Girona. A l'entorn de les dotze del migdia, quan l'havia d'agafar per anar a la feina ha vist la situació. En Jonathan és de Granollers però viu a Girona on estudia. "És una situació d'impotència", relata. El cotxe diu que "sempre el deixa a aquest aparcament" i considera que "no feia falta arribar a aquests extrems". Aquest aparcament és el que fa servir habitualment per deixar el cotxe estacionat.

Agents de la policia científica estan inspeccionant aquest dimecres al matí la quinzena de vehicles afectats en aquest aparcament. Els Mossos intenten esbrinar el modus operandi perquè sembla que les punxades es podrien haver fet amb dos objectes punxants diferents.