El turisme extrahoteler va créixer el juliol a les comarques de Girona un 5,7% respecte al mateix mes de 2016. L'augment, per sobre de la mitjana estatal (5,4%), s'ha notat sobretot en els càmpings, que han millorat un 7,6% els resulats d'un any abans. En total, entre càmpings, apartaments de lloguer i cases de turisme rural, van assolir el juliol 2.865.453 pernoctacions, quan el 2016 havien superat a penes els 2,7 milions, segons dades donades a conèixer ahir per l'Institut Nacional d'Estadística.

L'augment s'ha donat tant en turisme estranger com nacional, si bé en el cas d'aquest últim ha sigut molt més gran, d'un 9%. Les pernoctacions estrangeres han crescut un 4,8%.

Després del creixement del 7,6% dels càmpings (han passat de poc més de dos milions de pernoctacions a 2.157.019), destaca el dels establiments de turisme rural, que de 77.169 pernoctacions han passat a 80.299, xifra que suposa un increment del 4%. Els apartaments, amb 6228.135 pernoctacions, han pràcticament repetit la xifra de juliol de 2016, i el descens ha sigut pràcticament nul: del 0,1%.

El 25% de turistes, a Catalunya

D'altra banda, l'INE tot i que Madrid i la Comunitat Valenciana són les autonomies que més han vist augmentar el nombre de turistes estrangers respecte a l'any passat, amb un creixement del 20% i el 18,1%, respectivament. Catalunya (24,3% del total de visitants) i Balears (23,6%) han estat les més visitades al juliol.

Segons l'estadística de Moviments Turístics en Fronteres, Espanya va rebre 10,5 milions de turistes internacionals al juliol, un 10,1% més que en el mateix mes del 2016. És la primera vegada que al juliol se supera la barrera dels 10 milions de visitants estrangers.

Més de 2,5 milions de turistes, principalment francesos (23,4%) i britànics (10,1%), han visitat Catalunya al juliol, un 6,5% més respecte al mateix mes de l'any passat.

Prop de la mateixa xifra se situa Balears, visitada per alemanys (29%) i britànics (27,5%) com nacionalitats més destacades, la qual cosa representa un 5,3% d'augment per comparació amb juliol del 2016.

Campanya després de l'atemptat

També ahir, el conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, va assenyalar que «és absolutament oportú fer una gran campanya turística conjunta per promocionar Barcelona i Catalunya». Després de la reunió d'ahir al migdia a la seu de la Delegació del Govern de l'Estat a Catalunya amb el ministre d'Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, per analitzar la situació del sector turístic després dels atemptats a Catalunya, el conseller Vila va apuntar la «conveniència» que des de l'Agència Catalana de Turisme (ACT), de forma conjunta amb Turisme de Barcelona i Turespaña, s'impulsi una «iniciativa conjunta» per tal de promocionar Barcelona i Catalunya, especialment la Costa Daurada.