L'empresa Segway Espanya, encarregada de distribuir aquest vehicle de transport personal a tot l'Estat, preveu duplicar la facturació el 2018 gràcies a la incorporació a la seva xarxa de distribució de la nova motocicleta elèctrica de la firma Volta. Segons ha explicat Francesc Llorens, director general de la companyia, l'objectiu és que assolir els 3 MEUR en el tancament de l'exercici de 2018. L'empresa, amb seu a Sabadell, consolida d'aquesta forma la seva aposta pel vehicle elèctric després de constatar un increment del 15% en l'ús del 'segway' a tot Catalunya durant aquest any. Els sectors on més bona acollida té aquest mitjà de transport són els de la seguretat privada - amb empreses punteres com Prosegur o Eulen - i el turisme. A banda, cossos policials de ciutats com Madrid, Màlaga o València, també han incorporat l'aparell a la seva flota de vehicles.

La relació entre les dues firmes va fructificar el passat mes de març, quan Volta Motorbikes va veure la necessitat d'arribar a diferents punts del territori. "Volta buscava un distribuïdor que portés les vendes a nivell nacional, i nosaltres vam assumir aquesta feina i ja estem obrint punts de venda a Madrid, Barcelona o Galícia entre altres", explica Francesc Llorens, director general de Segway Espanya.

La motocicleta, que compta amb tres models diferents, està pensada per a desplaçaments de caràcter urbà, amb una autonomia de fins a 100 quilòmetres, una velocitat màxima de 25 quilòmetres per hora i és totalment elèctrica. Dissenyada a Barcelona, es fabrica a Figueres, i ara es distribuirà des de la seu sabadellenca de Segway Espanya a tot l´Estat.

D'aquesta manera, Segway Espanya consolida la seva aposta pel vehicle elèctric, un cop constat l'èxit del seu producte l'estrella, el 'segway', que ha passat de ser un producte exclusiu a estendre's pel paisatge urbà de moltes de les ciutats catalanes i de l'Estat. Així, s'ha convertit en el mitjà de transport escollit per moltes empreses, així com per diverses administracions. "Hi ha municipis que tenen un casc antic per on no pot circular el vehicle rodat i els ajuntaments adquireixen 'segways' per a fer aquests desplaçaments", comenta Llorens que afegeix que l'enginy també ha tingut molt bona acollida en el sector del turisme: "Els operadors ofereixen 'tours' amb 'segway' a diverses destinacions turístiques de l'Estat i cada cop hi ha més ciutats que hi aposten perquè dona imatge de sostenibilitat", explica el director de l'empresa.

Així mateix, afegeix que moltes empreses de seguretat privada com Prosegur o Eulen, així com policies locals i autonòmiques han incorporat a les seves flotes vehicles d'aquesta tipologia. "Sobretot ha funcionat en llocs on no pots accedir amb un vehicle de combustió, com ho són els aeroports, els centres comercials o grans centres logístics", assenyala Llorens.

Una empresa amb visió de futur

La firma sabadellenca va néixer l'any olímpic, el 1992, ara fa 25 anys, i inicialment es dedicava a la comercialització d'altres productes sota el nom de Màgic Llums, centrada sobretot en elements relacionats amb la llum química. L'any 2001, en conèixer el llançament de Segway a Estats Units, Francesc Llorens va contactar amb el creador de l'aparell per proposar-li fer la distribució a Europa. Tres anys després, el 2004 va aconseguir tancar l'acord per esdevenir el distribuïdor oficial del vehicle a tot l'Estat espanyol. Actualment el producte s'ha consolidat amb una extensa xarxa de distribució i servei postvenda a tot el territori.

El model que es comercialitza actualment és la tercera generació de l'aparell. La darrera innovació que distribueix la firma és un vehicle de tres rodes destinat a cossos de seguretat que han de treballar en grans superfícies tant a l'exterior com a l'interior. "És un aparell més robust, que té més estabilitat i aporta més protecció a l'usuari", assegura Llorens.