La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona ha informat aquest divendres que l'ocupació hotelera de les comarques del litoral gironí confirmat la previsió que es feia a finals del mes de juny:a l'Alt Empordà l'ocupació ha estat del 70%, a la Costa Brava Centre i a la Costa Brava Sud del 80%.

A la ciutat de Girona i rodalies també s'han complert les previsions, amb un 70% d'ocupació hotelera, així com amb un 50% a la Selva Interior. No obstant, a la Garrotxa les xifres s'han incrementat en un 10% respecte a la previsió, ja que s'ha arribat el 65%, tot i que molt concentrat en els caps de setmana.

A les zones de muntanya del Ripollès i la Cerdanya l'ocupació ha estat més alta que la que s'esperava, d'un 50% i un 60% respectivament.

Aquest augment de les previsions a les zones d'interior i de muntanya, ha estat gràcies a les reserves d'última hora, una tendència habitual en aquests punts, a diferència de les comarques del litoral on sol haver-hi molta reserva feta de fa temps.

Dades previsió ocupació hotelera mes d'agost

L'ocupació hotelera del mes d'agost a les comarques de Girona serà superior durant la primera quinzena, segons la Federació. En aquest sentit, a les comarques del litoral gironí, l'ocupació oscil·larà entre el 80% i el 85% a l'Alt Empordà, el 85% i el 90% a la Costa Brava Centre i del 90% i 95% a la Costa Brava Sud.

A Girona ciutat i rodalies es preveu una ocupació del 70% i 75% durant la primera quinzena. A les zones d'interior del 60% al 65% a la Selva Interior i del 75% al 80% a la Garrotxa. Respecte a les zones de muntanya, del 60% al 65% al Ripollès i del 75% al 80% a la Cerdanya.