L'economia espanyola segueix creixent i ja suma 15 trimestres consecutius d'increments intertrimestrals. Entre abril i juny, el PIB de tot l'Estat va augmentar un 0,9%, una dècima més que entre gener i març. De fet, l'economia espanyola no creixia al 0,9% des del segon trimestre del 2015, ara fa dos anys. Des de l'últim quart del 2015 que l'economia ha estat accelerant entre un 0,7% i un 0,8%. Pel que fa a l'increment interanual del PIB, el segon trimestre del 2017 ha estat d'un 3,1%, una taxa una dècima superior al primer trimestre de l'any i al darrer del 2016, tots dos amb un creixement del 3%.

Aquestes són xifres recollides per l'indicador avançat de l'Institut espanyol d'estadística (INE). Aquest organisme publicarà la dada definitiva el proper 24 d'agost. Serà aleshores quan l'INE donarà més detalls sobre què ha impulsat el creixement.

El tercer trimestre del 2013 va ser l'últim en què es va registrar una taxa negativa del PIB intertrimestral, del -0,1%. Des d'aleshores, l'economia espanyola ha anat creixent, arribant al seu topall màxim en aquest període el primer trimestre del 2015, amb un increment de l'1%.

Pel que fa a les dades interanuals, la comparativa entre el PIB d'un trimestre i el seu homòleg de l'any anterior, tot l'any 2013 va ser de contracció. Des del primer trimestre del 2014 que es registren creixements interanuals, amb el seu pic màxim el quart trimestre del 2015, amb un creixement del 3,6%.