Pimec ha reclamat serveis mínims a la vaga d'examinadors i ha donat suport a les autoescoles davant les noves mobilitzacions que planteja el col·lectiu. També ha demanat més places d'examinadors per al 2018, després de subratllar que de les 505 aprovades pel Reial Decret Llei 13/2017 només 70 són noves, una xifra "molt per sota" de les 300 que reclama el sector. A més apunta que els nous examinadors no estaran operatius fins a l'any vinent. En un comunicat, la patronal de la petita i la mitjana empresa lamenta que tot i les mobilitzacions recents arreu de Catalunya, les autoescoles "no han aconseguit solucions pràctiques i immediates".

Davant d'aquest panorama, les autoescoles han previst noves jornades de mobilització a Barcelona aquest dimarts i a Madrid el 24 de juliol. Pimec hi dona suport i reclama, a banda de l'aplicació de serveis mínims a la vaga actual d'examinadors, que es negociï un acord definitiu entre examinadors i Administració de l'Estat que eviti la vaga indefinida anunciada pel setembre.

La patronal de la petita i mitjana empresa també reclama una gestió "adequada" durant el 2017 de la distribució d'examinadors itinerants per donar resposta a les comunitats autònomes amb un volum més elevat de peticions, Catalunya entre elles.

I a banda de reclamar una convocatòria de noves places d'examinadors "molt superiors" a les anunciades per al 2018 al Reial Decret Llei 13/2017, exigeix que es nomeni un grup d'estudi "independent" per dissenyar un nou model de gestió per a les autoescoles, "seguint exemples d'Europa", per evitar "problemes al futur" i establir les bases d'un sector "més fort".

Finalment, Pimec recorda que els 150.000 exàmens pendents arreu de l'Estat, segons dades de la Federació Catalana d'Autoescoles, impliquen que l'Administració deixa d'ingressar uns 13,6 milions d'euros, import "molt superior" al cost salarial anual dels nous examinadors "necessaris".