El fons de capital risc BC Partners adquirirà el 90% de Pronovias al seu fundador i propietari Alberto Palatchi. L'operació, que es troba subjecta a les autoritzacions de competència, es tancarà el tercer trimestre del 2017 i comportarà que Palatchi conservi una participació del 10% de la firma catalana de moda nupcial, segons un comunicat conjunt de les dues empreses.

Inicialment, el fons d'inversió ha comprat per 550 milions d'euros el 100% de Pronovias i després n'ha venut el 10% a Palatchi, segons han informat des de la firma catalana. Pronovias mantindrà la seva seu a Barcelona i tractarà "d'impulsar significativament el seu desenvolupament als EUA i liderar la integració del fragmentat mercat de vestits de núvia" de la mà de BC Partners.

Pronovias, una de les empreses líders de vestits de núvia a nivell mundial, mantindrà la seva seu a Barcelona. La compra de Pronovias és la primera inversió de BC Partners a Espanya. Palatchi s'ha mostrat "encantat" d'haver aconseguit aquest acord, ja que l'aliança amb BC Partners els permetrà impulsar el seu creixement. BC Partners tenen un llarg historial en el desenvolupament de negocis familiars i a ajudar-los a desenvolupar el seu potencial.

"Comparteixen la mateixa visió de la companyia i estan compromesos a promoure la cultura i valors essencials que diferencien a Pronovias", ha afegit. BC Partners ha dit que Pronovias és una companyia "veritablement única" que es beneficia d'una cartera de sòlides marques i excel·lents aptituds per al disseny.

Fundada el 1964

Alberto Palatchi va fundar Pronovias l'any 1964. Pronovias ven vestits de núvia en 90 països de tot el món, i en seu catàleg inclou les marques St Patrick i la seva línia de gamma alta Atelier Pronovias.

Per la seva banda, BC Partners és una firma de capital de risc internacional amb més de 15.000 milions d'euros en actius sota gestió. Des de l'any de la seva creació, 1986, ha realitzat 95 inversions amb el valor de 118.000 milions d'euros.