Les matriculacions de turismes a Catalunya es va incrementar un 8,9% durant el primer semestre en relació al període comprès entre gener i juny del 2016, segons dades publicades per Anfac. Així, durant la primera meitat d'aquest 2017, es van comercialitzar 97.455 unitats, el que representa el 14,6% del total a l'Estat. Pel que fa el mes de juny, les vendes de turismes es van incrementar un 10,3% respecte el mateix mes del 2016, fins a les 19.248 turismes, el que també suposa una quota del 14,6% estatal. Anfac ha alertat però que aquests augments s'han produït gràcies a les matriculacions de vehicles d'empreses i de lloguer, però no de particulars, que tan sols van pujar un 2,4%, quasi una tercera part menys del ritme general assolit pel mercat.

Durant el mes de juny, es van matricular 131.979 turismes a l'Estat, el que suposa un augment del 6,5% durant el mateix període de l'any passat. El creixement de les matriculacions per part de les empreses (+23,5%) ha estat el que més ha impulsat el mercat per assolir el percentatge positiu obtingut en el mes.

En el primer semestre de l'any, el mercat de turismes va registrar 667.494 matriculacions, un 7,1% més prenent de referència el període gener-juny de l'any passat. Seguint la tendència del juny, les matriculacions de les empreses, i també de les de lloguer, són els que han fet pujar els registres de creixement, mentre que els particulars només ho van fer en un 2,4%.

La patronal ha fet un balanç positiu de les dades dels primers sis mesos de l'any, però recorda que durant el primer semestre del 2008, a l'inici de la crisi, les matriculacions van superar les 823.000, un 19% més que entre gener i juny d'aquest any. A més, afirma que torba a faltar una major xifra de matriculacions de clients particulars per al rejoveniment del parc automobilístic de l'Estat, ja que l'edat s'ha situat en uns 12 anys de mitjana, segons dades de finals del 2016.