Si la seva declaració de la renda li surt a retornar i Hisenda no li fet el corresponent ingrés, ha de saber que l'Agència Tributària disposa d'un termini de sis mesos per a realitzar la devolució. Aquest període es comença a comptar a partir de la data de la fi de campanya, el 30 de juny, per la qual cosa l'Agència té fins al 31 de desembre per tramitar els ingressos.

El retard en la devolució sol tenir a veure amb la complexitat de la declaració, els documents aportats i si hi ha algun apartat que Hisenda consideri que necessita una segona revisió, ja que es poden realitzar comprovacions en aspectes que difereixin entre el declarat i la inspecció tributària.

En general, si no hi ha canvis significatius respecte a anys anteriors, la devolució triga com a molt una setmana. Per exemple, si s'ha presentat a través de Renda web, el programa informàtic, es pot disposar dels diners fins i tot en un termini de 48 hores. Si es presenta de forma presencial, el període per a la devolució pot oscil·lar entre dos i quatre setmanes.

El termini per presentar l'esborrany a tornar conclou el 30 de juny i es pot tramitar a través d'Internet, telèfon, oficines de l'Agència Tributària, caixers automàtics i sucursals bancàries col·laboradores de la campanya de la renda.

Si l'Agència Tributària no torna els diners en sis mesos, aquesta "ha de tornar d'ofici l'excés de pagaments a compte sobre la quota autoliquidada, sense perjudici de la pràctica de liquidacions provisionals o definitives ulteriors que puguin ser procedents" i si es compleix el termini per causes imputables a l'Administració, "s'aplicarà a la quantitat pendent de devolució l'interès de demora tributari des del dia següent al de la finalització del termini esmentat i fins a la data d'ordenació del pagament, sense necessitat que el contribuent ho sol·liciti ".