Adif ha culminat el traspàs del canal de vendes a Renfe, de manera que 844 treballadors de taquilles i atenció al client de l'administrador d'infraestructures ferroviàries passen a Renfe Viajeros, segons han indicat en un comunicat les dues empreses. La mesura es farà efectiva des d'aquest dijous i les dues companyies han acordat un pla de transició de sis mesos per evitar qualsevol possible alteració al servei. Durant aquest període, les incidències que puguin sorgir seran solucionades per cada empresa amb els seus propis mitjans, tot i que les dues col·laboraran per buscar una solució definitiva.

L´acord s´ha assolit després de la reunió entre els representants sindicals d´Adif i Renfe Operadora i l´aprovació pels respectius òrgans d´administració de les companyies. A més, l´acord ha rebut el vistiplau de la Comissió de Seguiment de la Negociació Col·lectiva de les Empreses Públiques.

Renfe substituirà les línies 902

Alhora, Renfe assumeix la gestió i el servei que Adif ha prestat a través de les línies 902. L´Operadora, a més substituirà al juliol aquestes línies 902 per altres de tarificació geogràfica (línies fixes procedents del corresponent prefix provincial) pels serveis d´informació, venda i assistència telefònica.

A més, Renfe adoptarà una línia 900 per informar sobre incidències i atendre les reclamacions a nivell de l'Estat. En l´actualitat, el procés de contractació d´aquestes línies per part de Renfe Viajeros i la constitució dels 'call center' que prestaran el servei estan a punt de finalitzar.