Es tracta de l'ajuda 'estrella' del Govern per a la renovació del parc automobilístic nacional. El Pla PIVE es va tancar l'any passat, però tots aquells que es van acollir a ell en 2016 per comprar un nou cotxe han de consignar-ho a la declaració de la renda de 2017. T'expliquem com tributa a la declaració de la renda el Pla PIVE.

L'Executiu fixa en 1.500 euros l'ajuda del Pla. D'aquests 1.500 euros, destinats a la compra d'un turisme que reemplaci a un cotxe que serà achatarrado, la meitat els posa l'Estat i l'altra meitat el concessionari del cotxe. Aquesta ajuda era per substituir un cotxe amb almenys deu anys d'antiguitat.

Com s'han de declarar les ajudes del pla PIVE

Quant a Hisenda, el contribuent ha de declarar pels 750 euros que percep a compte de les arques públiques, i ha de fer-ho en la casella referent a altres guanys imputables no derivades de transmissió patrimonial. Com més gran sigui el nivell de renda del declarant, major quantitat haurà de tributar per acollir-se per al Pla Pive.

En resum, a efectes fiscals, els 750 euros del Pla PIVE han de tributar a la declaració de la renda, per una quantitat propera aproximadament als 230 euros, fins a 34.000 euros de renda del contribuent.

Gestha, el Sindicat de Tècnics del Ministeri d'Hisenda, ha fet el següent càlcul de l'impacte fiscal: un contribuent usuari normal amb un tram de rendes comprès entre els 20.200 i 34.000 euros bruts anuals haurà de tributar al voltant de 232,50 euros, mentre que el que superi els 60.000 euros estarà obligat a tributar una quantitat que rondarà els 352,50 euros.

Les ajudes del Pla Pive es dobleguen per a les famílies nombroses i amb discapacitats a càrrec que necessitin un vehicle adaptat. Són de 2.250 euros. El seu deu és que a la declaració de la renda haurà de consignar una quantitat considerablement major, si bé es mantindrà el mateix percentatge en l'escala de gravamen.