La recerca de feina no és una cosa que competeix únicament als que no tenen un. Segons un estudi, en el primer trimestre del 2017 el 15% dels treballadors estava buscant de manera activa una altra feina.

En 2016, el 32% dels candidats que van aconseguir un treball a través de la seva plataforma de recerca de feina eren persones ocupades buscant una millora en la seva carrera professional.

Però, què motiva a totes aquestes persones a fer un salt en la seva carrera professional en un moment concret?

Els experts assenyalen que existeixen set claus en la conducta i els sentiments del treballador que posen en evidència que ha arribat el moment de canviar de feina:

CAURE EN LA RUTINA

Quan el treball es converteix en rutina i no hi ha nous projectes a la vista, l'empleat pot caure en l'avorriment i perd la passió per la seva feina.

Els experts apunten que afrontar nous reptes obliga a seguir aprenent i manté la persona alerta i motivada. Per això recomanen que si el treball s'ha convertit en monotonia i ja no hi ha noves responsabilitats, pot ser un bon moment per anar buscant un altre.FALTA DE VALORACIÓ

Tot empleat necessita que se li reconegui la seva tasca en la companyia, per això, quan un treballador no sent que el seu treball s'estigui valorant o que no confia en ell, el nivell d'exigència personal i el compromís amb la companyia poden disminuir.

Això pot coincidir també amb les ganes de seguir creixent professionalment, una cosa que també denota que és un bon moment per fer canvis.S'HA TOCAT SOSTRE

I el mateix passa si no s'aprecien possibilitats de promoció dins de l'empresa. No tots els empleats volen arribar a caps, però sempre és positiu evolucionar dins de l'empresa i treure el màxim rendiment al potencial professional.

Informar-se sobre les possibilitats de promoció i els plans de creixement o mobilitat dins de l'empresa serà fonamental per saber si hi ha una possibilitat real de creixement o si per contra, s'ha de buscar una alternativa fora de la companyia.ES NECESSITA AIRE NOU

Els companys de treball poden jugar un paper clau en la satisfacció laboral. Sentir acompanyat i saber que es pot confiar en ells ajuda a crear un millor clima laboral.

Alhora, les persones de la companyia han de ser font d'aprenentatge i inspiració, cosa que ajudarà a tots a créixer professionalment.

Si això falla i l'ambient que abans era agradable ja no t'ho sembla, pot ser també un símptoma que ja no és beneficiós per a tu romandre en aquest lloc de treball.CREATIVITAT

Quan una persona deixa d'agradar-li el que fa, el seu rendiment baixa. A partir d'aquest moment i limita a fer la seva feina i perd capacitat creativa o interès per assumir tasques noves.MENYS QUALITAT DE VIDA

Amb els anys, els hàbits i necessitats canvien. Potser una persona hagi format una família i necessiti més temps per a ella.

En aquest cas els experts indiquen que "quan una persona senti que ha perdut qualitat de vida, ha de fer alguna cosa per canviar aquesta situació de seguida", una cosa que passa, segons expliquen, per parlar amb els seus caps per canviar les condicions laborals o buscar un nou treball que li mantingui motivat i s'ajusti millor a les seves necessitats.FALTA DE COMPROMÍS

Mantenir una postura distant respecte als principis ètics de l'empresa, la missió o els valors pot esdevenir un problema en determinats treballs.

Des de Infojobs recalquen que és fonamental sentir-se identificat i orgullós de l'empresa en la qual un treballa, ja que només així l'empleat estarà disposat a assumir nous compromisos amb ella i sentirà que el seu treball val la pena.