El servei d'atenció presencial per a la confecció i presentació de la declaració de la Renda en les oficines comença aquest 11 de maig.

Des del dijous els contribuents podran acudir a les oficines de l'Agència Tributària i altres administracions col·laboradores, tant per modificar i confirmar l'esborrany de la declaració, com per confeccionar i presentar la liquidació de l'IRPF.

Per accedir a aquest servei és necessari comptar amb cita prèvia, que es pot sol·licitar des del passat 4 de maig i fins al 29 de juny, un dia abans que finalitzi la campanya, per telèfon o a través d'internet.

A més, aquest any la AEAT engegarà una prova pilot per a la realització de la declaració per telèfon, únicament per a alguns perfils senzills de contribuents que en sol·licitar la seva cita prèvia per internet no trobin disponibilitat.

Dates per a la declaració de la renda

La campanya de la Renda va arrencar el passat 5 d'abril per als contribuents que volguessin realitzar la seva declaració per internet a través del programa Renda Web i després presentar-la telemàticament o impresa.

El director del departament de Gestió Tributària de la AEAT, Rufino de la Rosa, va explicar durant la presentació de la campanya que cada vegada és major la proporció de declaracions que es presenten per internet.

La campanya de la Renda finalitzarà el 30 de juny per a tots els contribuents, encara que aquells que desitgin domiciliar el resultat hauran de presentar la declaració abans del 26 de juny.

L'Agència Tributària preveu rebre 19,75 milions de declaracions de la Renda en aquesta campanya, un 1 % més, de les quals 14,77 milions seran a retornar, per un import total d'11.198 milions d'euros.