FACUA-Consumidors en Acció ha denunciat el caòtic funcionament de la pàgina web de Renfe a l'oferta dels seus bitllets d'AVE per 25 euros. Els preus es multipliquen fins per set durant el procés de compra.

"Celebrem el 25 aniversari amb 25.000 places a 25 euros", oferta Renfe a la seva web aquest dimarts, 25 d'abril, una cosa que repetirà cada dia 25 durant nou mesos. FACUA ha realitzat cinquanta simulacions seleccionant diferents trajectes per aquest preu i en cap ha pogut finalitzar el procés de amb l'adquisicion dels bitllets pels 25 euros. Trenta-sis han derivat en increments dels preus i catorze en diferents missatges d'error que han fet impossible la compra.

L'augment de preu més descomunal s'ha produït en simulacions per a la compra d'un bitllet d'anada Sevilla-Madrid per a aquest divendres 28 a les 21.00 hores: els 25 euros es van multiplicar per set per assolir els 175 euros.

En bona part dels casos, després de veure com els preus s'havien incrementat en seleccionar l'oferta, FACUA ha comprovat que el web de Renfe continuava oferint places per 25 euros en el mateix trajecte.

El servei d'atenció al client no dóna solucions

En trucar al telèfon d'atenció al client de Renfe, els operadors es limiten a indicar que no poden resoldre els problemes per adquirir bitllets per 25 euros. A Twitter, @Renfe no contesta als nombrosos usuaris que es queixen de les anomalies.

FACUA ha començat a rebre trucades i missatges d'usuaris a Twitter en què denuncien que els resulta impossible adquirir els bitllets d'AVE per 25 euros, tant pels canvis en els preus després de sol·licitar els trajectes oferts com pels missatges d'error de la web .

Passades les 9.00 hores del matí d'aquest dimarts, el web de Renfe ha arribat a indicar que la seva plataforma de venda era un "servei temporalment no disponible", convidant a l'usuari que "torni a intentar-passats uns minuts".