El nombre de pernoctacions en establiments hotelers durant el març a Catalunya va caure un 8,5% respecte el mateix mes de l'any passat, segons dades provisionals de la Conjuntura Turística Hotelera de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Concretament, es van registrar 3,1 milions de pernoctacions en hotels catalans. D'aquestes, un milió correspon a residents de l'Estat, un 23,2% menys, tot i que cal tenir en compte que l'any passat la Setmana Santa va caure a finals de març i aquest any ha estat a l'abril, mentre que les pernoctacions dels residents a l'estranger van pujar un 2,1%, fins als dos milions. Pel que fa el nombre de viatgers, van caure un 1%, fins als 1,3 milions, dels quals 624.785 eren residents a l'Estat (-12,5%) i 770.266 eren estrangers (+9,1%). L'estada mitjana de tots ells es va reduir als 2,3 dies davant els 2,5 del 2016.

A la resta de l'Estat, durant el mes de març les pernoctacions en establiments hotelers van superar els 20,3 milions, però van caure un 7,4% respecte el mateix període del 2016. Les pernoctacions dels residents van patir un descens del 16,6% i les dels no residents un 0,5%.

L'estada mitjana va baixar un 3,1% respecte el març del 2016, fins a situar-se en les tres per viatger. Quant a les dades del primer trimestre, el nombre de pernoctacions ha disminuït un 2,8% respecte el mateix període de l'any anterior.

Quant a les dades trimestrals, el nombre de pernoctacions va patir un descens del 2,4%, fins als 7,4 milions, mentre que el nombre de viatgers es va incrementar un 3,1%, fins als 3,2 milions. Es tracta d'uns resultats també influïts ja que la Setmana Santa de l'any passat va caure a finals de març i la d'aquest any a mitjans d'abril, unes dades que s'inclouran en el segon trimestre.

Pel que fa el nombre de destins, Catalunya va ser el segon de l'Estat, amb el 13,9% del total de les pernoctacions, superat per Andalusia (20,9%),