Les empreses catalanes van exportar per valor de 5.646,2 milions d'euros al febrer, cosa que suposa el 7,94% més que el mateix mes de l'any passat, segons xifres publicades pel Ministeri d'Economia i Competitivitat. Amb les xifres de febrer, que suposen el millor registre en aquest mes de la història, i en l'acumulat dels dos primers mesos de l'any, les empreses catalanes van acumular la facturació a l'exterior més gran fins ara vista a la sèrie i per tant van registrar un nou rècord exportador, cosa que consolida la tendència internacional de l'economia catalana. Mentre que les exportacions van augmentar un 7,9%, les importacions del febrer es van situar en valors de 6.966 milions d'euros, amb un creixement del 8,8%, cosa que consolida la força del consum intern.

En el conjunt de l'estat espanyol, les exportacions van sumar 22.075,6 milions d'euros, amb un creixement del 8,3% en relació amb el febrer de l'any passat. Les importacions a l'Estat es van situar en 24.681,6 milions d'euros, l'11,4% més.

En l'acumulat dels dos primers mesos de l'any, el dèficit comercial espanyol es va situar en 5.741 milions d'euros, un 38,4% més que en els dos primers mesos del 2016, cosa que constata la força del consum intern.

En el cas de Catalunya, el dèficit comercial dels dos primers mesos de l'any es va situar en 2.655 milions d'euros, amb un creixement del 9% en relació amb els dos primers mesos del 2016.