L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha participat, aquest dilluns, en la Taula Estratègica sobre el Corredor Mediterrani que ha tingut lloc al Centre Blanquerna de Madrid.

A la trobada, hi han assistit representants institucionals de la Generalitat de Catalunya, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna i personalitats del món empresarial, i ha servit per mostrar el suport del món local a aquest eix infraestructural i de creixement econòmic i la necessitat de complir els terminis previstos i superar la perpetuació dels projectes inacabats.

Felip ha explicat als assistents, durant la seva intervenció, que Figueres “és l’única ciutat de Catalunya no capital de província amb estació d’Alta velocitat. El seu motiu: la importància d’aquest territori fronterer que abasta una àrea d’influència molt superior, del fet de la seva relació i cooperació amb el sud-est de l’Estat francès”.

La representació de la ciutat de Figueres i de la comarca de l’Alt Empordà, ha legitimat l’alcaldessa “a tornar a reclamar el Corredor Mediterrani com a infraestructura fonamental per al desenvolupament econòmic i empresarial de Catalunya, connectant la Mediterrània amb Europa”.

“Des de la meva posició -va afegir Felip-, reitero la necessitat de priorització de la connexió ferroviària amb la terminal de mercaderies de Vilamalla per fer possible la circulació, des dels ports de Barcelona i Tarragona fins a França, cap al centre i el nord d’Europa”.

Per a l’alcaldessa de la capital empordanesa, “aquesta estació també ha de servir per al transvasament de càrrega de vehicles de la consegüent disminució del trànsit pesat per autopista entre els dos països. La connexió ferroviària amb ample de via europeu al centre de la terminal de Vilamalla permetrà generar un gran parc empresarial de manipulació i logística i ha de basar el desenvolupament econòmic d’un territori excessivament ancorat en una base econòmica i productiva del sector terciari, comerç i turisme”.

Durant la seva intervenció, Felip va demanar la intervenció dels ministeris afectats i del Govern espanyol “per assegurar la implicació de França en la realització del Corredor Mediterrani i especialment de la nova línia Perpinyà-Montpeller, ja que actualment s’està proposant que aquest traçat s’executi en dues fases: Montpeller-Bezier primer, i el traçat Bezier-Perpinyà en una segona fase, encara per determinar pel seu elevat cost.

Actuacions que Felip considera “prioritàries i de necessària execució al nostre entendre, abans de l’any 2020”.