La històrica empresa Aigües de Vilajuïga, distribuïdora de l'aigua embotellada del mateix nom, ha tancat aquesta setmana les seves portes segons han explicat els seu treballadors i ha confirmat l'alcaldessa del municipi, Joana Cobo. L'empresa ja no distribueix els seus productes des d'aquest dilluns. "Ara només recollim envasos", ha declarat una de les set persones que es quedaran sense feina.

La deu de l'Aigua de Vilajuïga neix al peu de la Serra de la Verdera que forma part del massís del Cap de Creus. La font i la indústria estan situats al bell mig de la població de Vilajuïga. L'empresa, va ser fundada l'any 1904, per sis famílies empordaneses. Les seves aigües van ser declarades minero-medicinals i d'utilitat pública per Real Ordre de 15 de juliol 1904.

L'alcaldessa de Vilajuïga ha lamentat el fet: "és una mala notícia pel poble i per a la gent que hi treballa", ha dit al Setmanari de l'Alt EMPORDÀ.

L'excel·lent qualitat i característiques d'aquesta aigua, van merèixer el diploma d'honor, a l'Exposició Universal de Barcelona celebrada I'any 1929. Aquesta era l'aigua preferida de Salvador Dalí, nascut també el 1904. El seu emblema ha estat, durant anys, la silueta del castell de Quermançó.