Els vins catalans estan obtenint importants resultats en els concursos internacionals d’aquest any, fet que des de l’Associació Vinícola Catalana es valora molt positivament, ja que demostra la gran qualitat dels nostres vins.

Durant aquest primer trimestre, les empreses associades a la patronal han participat en tres prestigiosos concursos internacionals del vi, aconseguint un total de 32 medalles. En concret, 16 medalles a les Garnatxes del Món; 13, al Concurs Internacional Bacchus; i 3, al Chardonnay du Monde.

El Consell Regulador dels Vins del Rosselló va organitzar la cinquena edició del Concurs Internacional de les Garnatxes del Món, a Sardenya, on han participat vins de quinze nacionalitats.

Els cellers que han aconseguit medalla d’or en aquest certamen han estat: Antoni Mascaró, Codorniu, Empordàlia, Pere Guardiola, Edetària, La Fou i Celler Cooperatiu Gandesa. Medalla d’argent: San Josep Vins, Mas Llunes i Vinyes Domènech. I bronze: Parés Baltà, Costers del Sió, Herència Altès i Mas Llunes.

El concurs internacional organitzat per la Unión Española de Catadores ha distingit a 8 cellers associats a la patronal del vi català, amb 13 medalles. El Bacchus, en la seva quinzena edició, celebrada a Madrid, va reunir a més de 85 experts de diferents països per a escollir les referències més destacades del moment entre més de 1.700 vins presentats .

Les empreses que han aconseguit una medalla Gran Bacchus d’or han estat: Rovellats i Miguel Torres. Bacchus d’Or: Codorniu, Freixenet, Segura Viudas i Castell de Perelada. I de plata: Codorniu, Roger Goulart, Freixenet, Costers del Sió i Castell de Perelada.

El Chardonnay du Monde ha distingit a tres cellers de l’AVC en la seva edició d’enguany celebrada aquest mes a la Borgonya francesa. Un certamen que ocupa un lloc molt especial entre els concursos internacionals, ja que és la competició més important a nivell qualitatiu per a la distinció del millor Chardonnay del món.

En aquesta vint-i-quatre edició han estat premiats: Miguel Torres i Sant Josep Wine amb medalla d’or i Pinord amb medalla de plata. Fet destacable, ja que han participat més 700 mostres procedents de 38 països, que han estat tastades per un jurat format per més de 300 experts internacionals.

L’Associació Vinícola Catalana promociona i coordina la participació dels vins del cellers catalans als certàmens més prestigiosos del món. Una acció en la que col·laboren els Consells Reguladors de les D.O Catalunya, D.O Penedès i D.O Empordà, assumint el cost de l’enviament dels vins adscrits a les seves denominacions