La família Miquel, antiga propietària de Miquel Alimentació, ha adquirit un edifici d´oficines a l´Eixample de Barcelona que era del grup Colonial per15 milions d'euros. L'immoble està situat al carrer Ausiàs March, prop del districte tecnològic barceloní, el conegut com 22@.

Es tracta de la primera operació de la família Miquel feta pública des que es van vendre la seva distribuïdora al grup xinès Bright Food en el tercer trimestre de 2015. En aquella operació, segons fonts periodístiques, els Miquel haurien ingressat uns 250 milions d´euros.

Fundat per la família empordanesa Miquel, el grup Miquel Alimentació, ha mantingut la seu a Vilamalla després de canviar de mans i es manté com la companyia gironina amb un volum de negoci més elevat. En els darrers anys, la seva facturació anual ha rondat els mil milions d'euros. Entre d'altres, el grup de distribució té interessos en el sector majorista (GMCash) i minorista (supermercats Suma, Proxim i Spar).

La llista Forbes espanyola

Els Miquel són una de les famílies amb major poder adquisitiu de Catalunya. Fa uns anys, la revista Forbes els va incloure entre les 100 principals fortunes de l'Estat en la primera edició de la seva llista de rics espanyols. Aleshores, l'any 2014, els atribuïa una fortuna de 375 milions d'euros.

La venda de la seva companyia a una multinacional xinesa, haurà incrementat el seu patrimoni. La majoria dels seus negocis estan ara concentrats en el sector immobiliari. De fet, en l'operació de venda de Miquel Alimentació, van traspassar el negoci, però van mantenir el patrimoni immobiliari vinculat a la companyia.