El Mobile World Congres 2017 tancarà portes aquest dijous amb la xifrà rècord de 108.000 assistents, un 7% més que en l'edició de l'any passat, segons xifres de GSMA. Els visitants de la fira, provinents de 208 països diferents, han gaudit de les novetats que han presentat les més de 2.300 companyies de la indústria mòbil i sectors adjacents com el de l'automòbil, les finances o la salut. Prop del 55% dels assistents a la fira són executius de nivell sènior, inclosos més de 6.100 CEO. Segons les primeres dades fetes públiques per GSMA, s'estima que l'impacte econòmic del MWC 2017 ha superat els 465 milions d'euros i ha creat 13.200 llocs de feina temporals. Un 23% dels assistents han estat dones, una xifra que ha crescut un 14% respecte l'any anterior. A més, s'han acreditat 3.500 mitjans de comunicació i analistes del sector. El Mobile World Congress 2018 tindrà lloc a Barcelona del 26 de febrer a l'1 de març.

El Mobile World Congress 2017 ha ocupat més de 115.000 metres quadrats a fira Gran Via de l'Hospitalet i els esdeveniments paral·lels, 4 Years from Now (4YFN) i el Youth Mobile Festival (YoMo) han comptat amb 50.000 metres quadrats a Fira de Montjuic.

De fet, el 4YFN tanca la quarta edició del seu esdeveniment més internacional amb 19.523 assistents, un 60% més que l'any anterior. Entre el públic assistent (un 69% del qual és internacional) destaca la participació d'un 47% de congressistes procedents de GSMA Mobile World Congress. Així mateix, la presència d’un 37% de dones, un 7% més que en l’edició anterior, reafirma la presència femenina en l’esdeveniment i en el sector emprenedor. El 4YFN d'aquest any també ha desvetllat que el proper mes de setembre l’esdeveniment desembarcarà als Estats Units.

El CEO de GSMA, John Hoffman, ha assegurat que el MWC 2017 "ha reforçat la seva posició com a esdeveniment més important del sector de les comunicacions mòbils". A més, considera que el lema d'aquest any, 'Mobile: The Next Element' remarca "el paper important que té la indústria mòbil a la vida de milions de persones al món". "De nou, durant el congrés s'ha pogut assistir a conferències de grans noms del sector i descobrir les tecnologies, productes i iniciatives que definiran el camí que seguirà la indústria els propers anys", ha reblat.

Així mateix, Hoffmann ha agraït als visitants, expositors, sponsors i partners l'ajuda per convertir l'edició 2017 en la "més gran i exitosa fins ara" i ho ha fet extensiu al Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, la Generalitat, les ciutats de Barcelona i l'Hospitalet, Turisme de Barcelona, Fira de Barcelona i el Mobile World Capital Barcelona Foundation.

El Programa Ministerial

Un any més, el programa ministerial de la GSMA ha aconseguit rècord d'assistència, reunint governs, ens reguladors i líders de la indústria per estimular el diàleg en l'àmbit de la regulació i la normativa. Aquest any, la trobada ha augmentat en nombre de participants amb 167 delegacions de països i organitzacions internacionals, incloent 60 ministres i 78 autoritats responsables de la part reguladora. El nombre total d'assistents ha crescut un 14%, arribant quasi als 1.700.

Women4Tech i YoMo, entre les novetats

Una de les noves iniciatives del Mobile World Congress 2017 ha estat el Women4tech, un programa de la GSMA enfocat a discutir i reduir la bretxa de gènere en la indústria mòbil. També com a novetat al saló, s'ha impulsat el YoMo, una mostra de la tecnologia per als més joves.

Concretament, més d'11.000 joves de Catalunya i l'Estat han visitat el YoMo, que s'ha celebrat a Fira Montjuic.