FACUA - Consumidors en Acció ha denunciat a Vodafone davant la Direcció General de Consum de la Comunitat de Madrid per començar a cobrar als usuaris que necessitin fer determinades gestions a través del telèfon d´atenció al client. L´associació confirma que l´operadora facturarà als usuaris 2,5 euros si volen conèixer el període de permanència restant, consultar els codis PIN o PUK, sol·licitar el duplicat de la factura, canviar el número de compte bancari o modificar la direcció de la facturació, tràmits que fins ara eren gratuïts. Segons FACUA, Vodafone explica que aquesta decisió és per fomentar canals alternatius com Internet, l´aplicació mòbil o el servei de reconeixement de veu. Una sèrie d´arguments que des de l´associació de consumidors han considerat "discriminatoris i inacceptables" ja que deixaran a "milers d´usuaris" sense la possibilitat d´accedir-hi.

FACUA manifesta que la normativa vigent estableix la gratuïtat del servei d´atenció al client i que sigui una persona física la que atengui per telèfon els usuaris que ho necessitin, amb independència d´altres sistemes que puguin complementar aquesta via. És per això que FACUA considera il·legal que Vodafone facturi per aquestes operacions.

Segons explica l´associació de consumidors, aquesta nova via que vol implementar l´operadora serà un clar prejudici pels milers d´usuaris d´avançada edat, pels que no poden accedir a Internet d´una manera ràpida i senzilla i pels que no estan familiaritzats amb les noves tecnologies, ja que per realitzar tots aquests tràmits necessiten l´ajuda d´un gestor. Per això, FACUA reclama a la Direcció General de Consum que sancioni a Vodafone per tal que torni a oferir aquests serveis de forma gratuïta com havia fet fins ara.