L'Institut de Turisme Responsable ha atorgat al projecte Vies Braves, dedicat a la dinamització d'itineraris marins i d'aigües obertes, la certificació 'Biosphere Responsible Tourism'. Un segell que l'acredita com a experiència sostenible i que la converteix en la primera organització gironina en obtenir aquesta certificació internacional així com en la primera experiència turística marítima del món a ser catalogada com a sostenible. El reconeixement arriba just quan les Nacions Unides han declarat el 2017 com a Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament. L'impulsor de la iniciativa, Miquel Sunyer, assegura que la certificació "confirma el vessant social de l'experiència".

Les Vies Braves s'han convertit en la primera organització de les comarques gironines a aconseguir la certificació internacional que acredita la iniciativa com a experiència sostenible. El projecte, a més, també s'ha convertit en la primera experiència marítima del món a ser catalogada com a sostenible.

Els promotors de la iniciativa expliquen que per atorgar-los la distinció, l'Institut de Turisme Responsable, entitat associada a la UNESCO i a l'Organització Mundial del Turisme, s'ha fixat en aspectes com la gestió sostenible, el desenvolupament econòmic i social, que implica la conservació i millora del patrimoni cultural, la conservació ambiental o la qualitat, la seguretat i la implicació del visitant.

En aquest sentit, entre els punts forts per atorgar aquest certificat a Vies Braves, destaquen les eines utilitzades per a una política de turisme responsable, com l'amplitud de l'oferta i la interacció directa de l'usuari amb el medi marí i la conservació mediambiental.

L'impulsor del projecte, Miquel Sunyer, celebra la distinció i afirma que "aquest segell, el més important del món dins l'àmbit del turisme responsable i sostenible, confirma el vessant social de l'experiència".

Vies Braves és una empresa dedicada al disseny, la planificació, la promoció i la dinamització d'itineraris marins i d'aigües obertes. Actualment, opera a la Costa Brava, la Costa de Barcelona i la ciutat de Barcelona.

El reconeixement arriba just el 2017, any que les Nacions Unides han declarat com a Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament.