El sector de la restauració llença cada any més de 42 tones de menjar a Catalunya, segons dades que aporten les entitats Nutrició Sense Fronteres, Rezero i Banc de Recursos, així com el grup GSR. Amb l´objectiu de reduir aquests xifra, les quatre agrupacions impulsen la campanya ´Remenja´mmm´, adreçada a restaurants i hotels compromesos amb la societat i el medi ambient. La campanya ofereix solucions pràctiques per reduir el menjar que es llença i promoure el reaprofitament per part dels comensals. En total a Catalunya es malbaraten cada any 262.471 quilos de menjar, el 16% dels quals del sector de la restauració.

Les entitats que impulsen la campanya ´Remenja´mmm´ indiquen que part d´aquest excedent alimentari que es genera al sector pot ser abordat des de projectes de prevenció i reaprofitament, però que un gruix important no està atès. És la part que generen els comensals dels restaurants quan deixen menjar al plat que acaba a les escombraries.

La campanya té per objectiu sensibilitzar els consumidors i la indústria de restauració i hostaleria en aquesta qüestió oferint propostes i accions alternatives per reduir el menjar que es llença. En concret s´ofereix un envàs perquè els comensals dels restaurants es puguin endur a casa el menjar que els ha sobrat.